середа, 22 грудня 2010 09:36

Тимошенко дадуть 5 років - джерело

Тимошенко дадуть 5 років - джерело

Порушивши кримінальну справу проти Юлії Тимошенко, влада має намір не допустити лідера партії "Батьківщина" до наступних парламентських виборів

Про це з посиланням на джерела в Блоці Юлії Тимошенко пише газета "Сегодня".

"Порушення закону було - значить, справу спокійно можна доводити до суду. Але зрозуміло, що цілі у цієї справи суто політичні. Основний розрахунок - не допустити Тимошенко на парламентські вибори-2012 ні на чолі партійного списку, ні за "мажоритарки", - сказало джерело.

"Для цього недостатньо завести справу - за законом підслідний може балотуватися в депутати. Тому справу доведуть до суду і вироку", - додав представник БЮТ.

За словами нардепа, найкращим для влади моментом для суду є кінець 2011 року. Буде достатньо часу, щоб Тимошенко пройшла всі апеляції і вирок набув чинності.

"Швидше за все, їй дадуть років п'ять, з відстрочкою виконання вироку на два роки, тобто засудять, але не посадять. Що, власне, і потрібно влады. З одного боку, з чинним вироком Тимошенко не зможе балотуватися, з іншого - не стане мученицею", - підсумував депутат.

Такої ж думки і політолог Михайло Погребинський.

"Безумовно, у випадку з Тимошенко у нинішньої влади існує емоційний складник - вона неодноразово ображала регіоналів і особисто Януковича. Тому явно простежується мета - витіснити її з політичного поля раз і назавжди. Для цього, з одного боку, використовується кримінальне переслідування, з іншого, режим найбільшого сприяння "Свободі", яка відбирає електорат у БЮТ. Але у випадку з вироком, думаю, влада відкине емоції - тобто Тимошенко засудять, але вона не сяде. Посадити її - це гірше, ніж злочин, це помилка", - сказав він.

Нагадаємо, 15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дадуть 5 років - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути