Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 11:24

У Тимошенко може початися життя звичайної бабусі

У Тимошенко може початися життя звичайної бабусі

Політологи вважають, що головна мета порушення кримінальної справи проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко - це спроба нейтралізувати її перед парламентськими виборами.

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що екс-прем'єрку намагаються вигнати з країни.

"Влада дуже хоче, щоб Тимошенко виїхала з країни. Над цим і працюють. Хоча би на кілька місяців їм треба позбутися Тимошенко, - наголосив він. - Вона сказала, що не поїде нікуди, але це ще мало що означає. Думаю, що зараз йде прес, бо Тимошенко просто хочуть видавити за кордон. Думаю, все тільки з цим пов'язано".

За словами експерта, якщо так станеться, БЮТ, як політична сила, втратить свій вплив.

"Це політсила, яка побудована за рахунок харизматичного лідера. Тому якщо Тимошенко вдасться нейтралізувати в Україні, то і її політсила втратить свій вплив, - підкреслив він. - Але Тимошенко таки поступиться, це буде її остання помилка, яку вона зробить, як політик. Після цього почнеться життя звичайної бабусі. Повернення назад не буде".

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський сказав, що влада хоче довести справу Юлії Тимошенко до судимості.

"Думаю, все закінчиться хай умовною, але судимістю для Тимошенко. Якщо це буде, це не дає їй можливості брати участь в парламентських виборах, - повідомив політолог. - Тоді у влади є можливість провести парламентські вибори не тільки в 2011 році. Якщо дискредитують Тимошенко, то можуть спокійно провести вибори і в 2012 році. Але це помилкове уявлення влади. Але, здається, там саме на це і розраховують".

Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура змінила статус Юлії Тимошенко із підозрюваної на обвинувачувану та взяла з неї підписку про невиїзд.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко може початися життя звичайної бабусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути