Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 17:27

"Газпром" і "Нафтогаз" створюють СП для роботи в Україні

"Газпром" і "Нафтогаз" створюють СП для роботи в Україні

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін у вівторок у Москві підписали меморандум про створення спільного підприємства для видобутку метану з вугільних пластів.

Про це йдеться у повідомленні "Газпрому".

СП буде створено на паритетній основі для роботи на території Україні.

Сторони розглянуть питання про розробку фінансово-економічного обгрунтування створення СП, проектів його установчих документів, в яких, в тому числі, буде визначено розмір статутного капіталу підприємства, порядок формування його органів управління та прийняття ними рішень. Крім того, сторони розглянуть питання про розробку принципів та джерел фінансування діяльності СП і переліку його першочергових проектів.

Спільне підприємство займеться геологорозвідкою, оцінкою ресурсів метану вугільних пластів і їх переведенням в запаси промислових категорій; бурінням і освоєнням свердловин, облаштуванням метаноугольних родовищ , транспортуванням і використанням вугільного газу.

"Консолідація наших зусиль лежить в логіці ініціатив щодо інтеграції діяльності двох компаній. Робота СП дозволить застосувати й в Україні передові технології "Газпрому" з видобутку вугільного газу, відкриє нові перспективи для нашого співробітництва - тепер в освоєнні нетрадиційних джерел. Йдеться не лише про видобуток в Україні додаткових обсягів газу, які раніше були недоступні, але й, що навіть більш важливо, - про підвищення безпеки при видобутку вугілля шахтним способом за рахунок вилучення метану з пласта", - наводяться в повідомленні слова Міллера.

"Газпром" торік почав видобуток вугільного метану в Росії - на Талдінському родовищі в Кузбасі. Так у російської компанії з'явилися власні технології видобутку газу з нетрадиційних джерел.

"У нас є свої технології, у нас є свій досвід, тому я думаю, що ми зараз, напевно, можемо висунути гасло: якщо у вас є сланцевий газ, то ми до вас йдемо!", - раніше говорив глава "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" і "Нафтогаз" створюють СП для роботи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути