понеділок, 06 грудня 2010 20:51

"Нафтогаз України" заплатив "Газпрому" мільярд доларів за газ

"Нафтогаз України" заплатив "Газпрому" мільярд доларів за газ

НАК "Нафтогаз України" продала облігацій внутрішньоїдержавної позики (ОВДП) одному з українських банків на 3 млрд гривень. Це випливає з статистики НБУ.

Відповідно до неї, портфель ОВДП у власності компаній, до яких відноситься "Нафтогаз", 3 грудня зменшився на 3,03 млрд. гривень - до 6,29 млрд. гривень.

Одночасно, портфель облігацій у власності українських банків виріс на 2,49 млрд. гривень - до 53,510 млрд. гривень, а у власності НБУ - на 0,5 млрд. гривень, до 64,090 млрд. гривень.

У цілому обсяг ОВДП в обігу залишався незмінним - 134,45 млрд. гривень, а нерезиденти скоротили свій портфель на 0,04 млрд. гривень - до 10,56 млрд. гривень.

"Нафтогаз" раніше повідомляв, що має намір продати на умовах РЕПО (з зобов'язанням зворотного викупу) ОВДП на номінальну суму 3 млрд. гривень державному Ощадбанку для розрахунків з "Газпромом" за постачання газу в листопаді, які необхідно здійснити до 7 грудня.

Йдеться про 5-7-річних ОВДЗ, випущені урядом в кінці жовтня п'ятьма серіями на загальну номінальну суму 7,4 млрд. гривень для докапіталізації компанії.

Вони надійшли на рахунки НАК 1 листопада. На початку листопада компанія для розрахунків з "Газпромом" за постачання природного газу в жовтні вже продала на умовах РЕПО ОВДП Укрексімбанку та Ощадбанку на номінальну суму відповідно 3 млрд. гривень і 1,2 млрд. гривень.

У результаті станом на 23 листопада у НАК залишалися ОВДП на 3,2 млрд. гривень.

Економічна правда

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз України" заплатив "Газпрому" мільярд доларів за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути