пʼятниця, 17 грудня 2010 09:53

Фірташ виграв суд у ФДМ - ціна питання склала 16 млн гривень

Фірташ виграв суд у ФДМ - ціна питання склала 16 млн гривень

Компанія "Кримський Титан", підконтрольна OstChem Дмитра Фірташа, не буде платити Фонду державного майна України за оренду Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Господарський суд Криму відмовився задовольнити позов ФДМ до кримського підприємства, в якому відомство вимагало заплатити 15,9 млн.грн. в якості орендної плати за користування комбінатом.

У цю суму також був включений штраф за прострочення виплат. Фонд держмайна наполягав на тому, що "Кримський Титан" зобов'язаний заплатити за те, що використовував цілісний майновий комплекс Іршанського гірничо-збагачувального комбінату в період з 13 грудня 2009-го по 28 вересня 2010 року.

Офіційно договір оренди Іршанського ГЗК, підконтрольного OstChem підприємства, закінчився ще у вересні 2009-го. Тоді, незважаючи на позицію "Кримського Титану", який і далі хотів користуватися комбінатом, Кабмін Юлії Тимошенко відмовився продовжувати дію документа.

Зокрема в Кабміні розраховували ввести Іршанський ГЗК і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат до складу створюваного НАК "Титан Україна". Також колишній уряд мав намір повернути собі контроль і над самим "Кримським Титаном".

У результаті конфлікт між урядом і "Титаном" перейшов у судову площину, а обидва гірничодобувних підприємства залишилися під оперативним контролем структур бізнесмена.

Міністерство промислової політики продовжує наполягати на поверненні майнового комплексу підприємства під свій контроль. При цьому рішення суду щодо майбутнього Іршанського і Вільногірського комбінатів до цих пір не винесено. Сьогодні контролювати обидва підприємства продовжують структури OstChem.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Фірташ виграв суд у ФДМ - ціна питання склала 16 млн гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути