пʼятниця, 10 грудня 2010 14:38

Замість адмінреформи Янукович підсуває банальну кадрову перестановку

Замість адмінреформи Янукович підсуває банальну кадрову перестановку

Адмінреформа Віктора Януковича свідчить про перерозподіл впливу між Дмитром Фірташем, Юрою "Єнікієвським" та Рінатом Ахметовим. Про це сказав політтехнолог Тарас Березовець у коментарі кореспонденту.

"Відбулася банальна кадрова перестановка в уряді, яка стала наслідком домовленостей між Україною та МВФ. Проведення адмінреформи було одним із ключових пунктів. Персоналії, які залишилися, чітко вказує на перерозподіл між Фірташем, Юрою "Єнікієвським" та Ахметовим", - підкреслив він.

"Посилення Фірташа відбулося насамперед за рахунок передачі Мінвуглепрому під оруду Бойка. Оскільки вугільна промисловість і сільське господарство входять до інтересів Юри "Єнакієвського", то тут були домовленості між Фірташем і Юрою "Єнакієвським". Відбулося посилення представника Юри в уряді - Миколи Присяжнюка".

За словами експерта, втрата Василем Хмельницьким Костянтина Єфименка на посаді міністра транспорту є черговим свідченням послабленням ролі Партії регіонів.

"Зараз знову на перші позиції починають виходити такі олігархи, як Фірташ, Юра "Єнакієвський". Це означає, що Янукович звільняється від зобов'язань перед Партією регіонів. Це також в певній мірі послаблення позицій Азарова, який також втратить свого ставленика Митника, який очолює міністерство охорони здоров'я", - підкреслив він.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович призначив Андрія Клюєва першим віце-прем'єром - міністром економічного розвитку і торгівлі. Іншим указом Янукович призначив Бориса Колеснікова віце-прем'єром - міністром інфраструктури.Сергій Тігіпко займе посаду віце-прем'єра - міністра соціальної політики. Віктор Тихонов призначений віце-прем'єром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Міністром енергетики та вугільної промисловості став Юрій Бойко. Міністерство культури і Міністерство освіти і науки, молоді та спорту очолили відповідно Михайло Кулиняк та Дмитро Табачник. Президент призначив Миколу Злочевського міністром екології та природних ресурсів. Міністерство аграрної політики та продовольства очолив Микола Присяжнюк, який раніше був аграрним міністром. Крім того, Янукович призначив своїм указом Віктора Балогу міністром надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Замість адмінреформи Янукович підсуває банальну кадрову перестановку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути