четвер, 09 грудня 2010 18:11

Янукович удвічі скоротить уряд - Герман

Янукович удвічі скоротить уряд - Герман

Указ про скорочення кількості членів уряду та центральних виконавчих органів влади президент України Віктор Янукович підпише в четвер.

Про це повідомила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

За її словами, в рамках адміністративної реформи передбачається, що також будуть скорочені посади заступників міністрів. Їх кількість обмежать двома. При чому один з них буде виконувати функції керівника апарату.

"Не буде по вісім заступників, як було до цього, а тільки по два. Один із заступників буде виконувати функції керівника апарату. Президент сказав сьогодні, що скорочення чекають і обласні адміністрації. Президент сьогодні підпише відповідний указ - про це він повідомив на засіданні комітету (з економічних реформ - ред.) ", - сказала Герман журналістам у четвер.

За її словами, Микола Азаров підтримав ініціативу Януковича.

"Сьогодні прем'єр-міністр на засіданні підтримав ідею президента. І підтвердив 50% скорочення всього апарату Кабінету міністрів України", - сказала вона після засідання комітету з економічних реформ.

Герман також повідомила, що під час засідання президент звернув увагу на необхідність боротьби з корупцією, у тому числі і за рахунок адміністративної реформи, і залучення до державної служби нового покоління молодих управлінців.

У той же час, як повідомив один з учасників наради, під час засідання Янукович поставив завдання скорочення по інших органах державного управління не менше, ніж на 30%.

Нагадаємо, реформа передбачає скорочення кількості міністерств, відомств і вцілому всього держапарату, а також - ліквідацію дублювання функцій між різними держструктурами.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович удвічі скоротить уряд - Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути