четвер, 09 грудня 2010 18:45

Кар'єр перетворять на районний смітник

Жителі села Мурафа Шаргородського району стверджують, що на місці Південного кар'єру мають зробити районне сміттєзвалище. Працівникам запропонували написати заяви на звільнення за згодою сторін.

Мурафський кар'єр працює із 1988 року. Виробляє вапняковий камінь, щебінь та вапнякове борошно. Має Північний, Південний та Західний кар'єри. На місці виробленого Північного знаходиться офіційне сміттєзвалище сіл Клекотина та Мурафа.

— Ми нічого не продаємо і не ріжемо, — повідомив 41-річний Олександр Прищепа, директор кар'єру. — Навпаки, запрошуємо на роботу дробильників, машиністів екскаватора, бульдозера і помічників екскаваторника. Плануємо платити їм близько 2000 гривень на місяць. Зараз трішки важко, бо маємо борг перед державою та Пенсійним фондом півтора мільйона. Помаленьку сплачуємо. А на місці кар'єру ніякого районного сміттєзвалища не буде. Зараз Вінниччина потребує розкислення ґрунтів, то з весни будемо виробляти мучку (вапнякове борошно. — "ГПУ"). На це сільському господарству виділяють 7 мільйонів гривень.

Взимку робота на кар'єрі припинена. Щоб працівники могли отримувати хоч якісь гроші, протягом трьох-чотирьох місяців керівництво планує за згодою сторін усіх звільнити та відправити до центру зайнятості.

— Навесні всі повернуться на свої місця, — запевняє Олександр Прищепа.

У кар'єрі працюють 49 осіб. Зарплата близько 1000 грн. З нового сезону планують підвищити до 2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Кар'єр перетворять на районний смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути