середа, 24 листопада 2010 10:56

Після обстрілу КНДР загинули двоє мирних жителів Південної Кореї

Після обстрілу КНДР загинули двоє мирних жителів Південної Кореї

У Південній Кореї рятувальники виявили тіла двох мирних жителів, які стали жертвами обстрілу з боку північнокорейської армії. Таким чином, загальне число жертв артилерійського обстрілу прикордонного острова Йонпхендо (Yeonpyeongdo) досягло вже 4 людей, ще понад десять отримали поранення, передає РБК з посиланням на південнокорейський телеканал YTN.

Тіла мирних жителів були знайдені на місці бомбардування. Раніше загиблими вважалися двоє військовослужбовців, про загибель яких стало відомо ще напередодні.

Нагадаємо, 23 листопада близько 7:30 за київським часом армія КНДР провела артобстріл одного з південнокорейських прикордонних островів з населенням близько 1,3 тис. осіб. У відповідь на артобстріл Південна Корея відкрила вогонь з самохідних гаубиць і підняла в повітря винищувачі F-16.

Однак, за словами влади КНДР, Південна Корея першою почала артилерійський обстріл території Північної Кореї, випустивши по позиціях КНДР кілька десятків артилерійських снарядів. Згідно з версією Пхеньяна, вогонь по північнокорейських територіям почався о 6:00 за київським часом на що "Корейська народна армія негайно відповіла рішучими діями".

Сьогодні вранці Президент США Барак Обама провів телефонні переговори зі своїм південнокорейським колегою Лі Мен Баком. За їх підсумками сторони вирішили провести спільні бойові навчання 28 листопада 2010 р. за участю американського авіаносця та інших кораблів Військово-морських сил США. Обама також традиційно висловив свої підтримку Сеулу і готовність стояти "пліч-о-пліч" у важкій ситуації.

Відносини Сеула і Пхеньяна серйозно загострилися останнім часом. Зокрема, через загибель 26 березня 2010 року. південнокорейського корвета Cheonan. У результаті цієї події загинули 46 моряків. Після цього міжнародна комісія провела розслідування інциденту і зробила висновок, що корабель був потоплений торпедою. Причому за маркуванням витягнутих уламків експертам вдалося встановити, що торпеда була проведена в КНДР. В уряді Північної Кореї всі звинувачення заперечують.

Зараз ви читаєте новину «Після обстрілу КНДР загинули двоє мирних жителів Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути