Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2010 08:42

КНДР обстріляла Південну Корею: є жертви і руйнації

КНДР обстріляла Південну Корею: є жертви і руйнації

З Південної Кореї надходить інформація про можливий артилерійський обстріл прикордонного острову з боку Північної Кореї. Ймовірно, снаряди вибухнули поблизу островів, передає Reuters з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Війська Південної Кореї негайно здійснили у відповідь постріли. Міністерство оборони Південної Кореї назвало дії КНДР провокацією і заявило, що у відповідь вогонь проводився в цілях захисту. У зв'язку з тим, що сталось, влада Південної Кореї ввела в країні вищий рівень військової загрози.

За деякими даними, снаряди зачепили будови, розташовані на острові. Вогнем охоплено від 60 до 70 будинків, поранено щонайменше четверо солдатів, стверджує телеканал YTN. За словами свідків, припинилася подача електроенергії, жителі евакуювалися в притулки. На телевізійних кадрах видно чотири стовпи диму над островом.

У міністерстві оборони Південної Кореї підтвердили, що з боку КНДР було випущене декілька десятків артилерійських снарядів. Повідомлення про збиток, нанесений будинкам, перевіряються.

Попередній інцидент на кордоні двох Корей був зафіксований в кінці жовтня. Тоді військові КНДР і Південної Кореї обмінялися пострілами на демаркаційній лінії, що розділяє ці держави, поблизу міста Хвачхон за 118 км від Сеулу.

NEWSru.com, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «КНДР обстріляла Південну Корею: є жертви і руйнації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути