понеділок, 22 листопада 2010 16:34

"Беркут" не дав "свободівцям" зіпсувати візит Кирила

"Беркут" не дав "свободівцям" зіпсувати візит Кирила

Патріарх Московський і всія Русі Кирило в понеділок вдень прибув до Києва.

У аеропорту української столиці предстоятеля зустрічали декілька десятків священнослужителів на чолі з митрополитом Київським і всія України Володимиром.

Патріарх привіз з собою чудотворну ікону Божої Матері "Розчулення".

"Це велика святиня, яка знаходилася в келії преподобного Серафима Саровського. Він молився перед цією іконою і помер перед цією іконою", - сказав патріарх Кирило в бесіді з журналістами.

Він відзначив, що після розорення Серафимо-Дівеєвського монастиря, ікона була захована і знаходилася в Муромі у дівеєвських черниць, потім святиня потрапила до рук священика і зберігалася у нього як у приватної особи, а пізніше її повернули Церкві.

Ікона привезена у зв'язку з 75-літтям митрополита Володимира, вона буде знаходиться в храмах Києва до 6 грудня, повідомляє Інтерфакс.

Водночас прес-служба ВО "Свобода" повідомляє, що сьогодні мала початися акція проти візиту громадянина РФ Владіміра Гундяєва ("патріарха Кіріла") та проти духовної окупації України. За кількасот метрів до Надбрамної церкви Києво-Печерської Лаври, де мала відбуватися акція, учасникам пікету перегородив дорогу спецпідрозділ "Беркут". Попри заяви свободівців про те, що акція відбувається легально та не є забороненою судом, "Беркут" не пропустив учасників акції далі.

"Виявляється, Янукович, який активно вдався до узурпації влади в Україні, концентрує її не для себе, а для "русскава царя". Бо чим інакше можна пояснити таку кількість охорони і таке плазування перед сьогоднішнім візитом громадянина РФ Владіміра Гуняєва, так званого патріарха Кіріла", - коментує голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Наразі учасники акції протесту перебувають перед кордоном міліції та тримають у руках гасла "Геть московське кривослав'я!", "Україні - єдину Помісну Церкву!", "Українське православ'я, а не московське мракобісся!", "Геть московського попа!".

Відзначимо, це буде уже четвертий візит Кирила в Україну за час його патріаршества. Під час останнього відбулися різноманітні акції протесту. Крім того, прочан з різних регіонів України не пускали на Хресну ходу, яку організувала УПЦ КП.

Нагадаємо, 26 липня біля Софіївського собору у Києві сталася невелика сутичка між представниками "Свобода" та міліцією. "Свободівці" намагалися провести театралізовану виставу проти візиту до України російського патріарха Кирила, проте цього їм не дозволили зробити правоохоронці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" не дав "свободівцям" зіпсувати візит Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути