Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2010 10:38

Кирило поїхав із Софіївського собору під вигуки: "Геть московського попа!"

Кирило поїхав  із Софіївського собору під вигуки: "Геть московського попа!"

Патріарх Кирило на чорному Cadillac Escalade прибув до Софіївського собору о 10.00.  Його зустрів заступник київського мера Олександр Попов. Для проїзду патрірха перекрили прилеглі вулиці.

На 10.30 біля Софії зібралося близько 20 представників УНА-УНСО. Їх оточило близько сотні міліціонерів у бронежилетах зі шлемами. Проводити акцію УНА-УНСО заборонив суд.

"Можливо, завтра ми проведемо свою ходу, - сказав Gazeta.ua голова київського осередку УНА-УНСО Ігор Мазур. - Може це буде на Володимирській гірці, може десь іще, де дозволить суд. Ми не будемо битися з міліціонерами. Не хочемо допомогти комусь зробити картинку, які погані українці".

За 40 хвилин патріарх Кирило залишив Софіївський собор через службовий виїзд. Його кортеж складався приблизно з 9 автомобілів.

В той час міліціонери відтіснили представників УНА-УНСО подалі від Софії . Ті кричали услід кортежу: "Геть московського попа!".

Патріарх Кирило побачив протестувальників з машини. Проте відреагував спокійно - не перехрестив їх.

Нагадаємо, що раніше представники міліції затримали 6 представників Всеукраїнської організації "Свобода", які збиралися протестувати проти візиту до України патріарха московського і всієї Русі Кирила на вулиці Володимирській у Києві.

"Свободівці" намагалися провести театралізовану виставу проти візиту Кирила, проте цього їм не дозволили зробити правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Кирило поїхав із Софіївського собору під вигуки: "Геть московського попа!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути