вівторок, 27 липня 2010 14:29

У Львові Кирила залякували духом Бандери (ФОТО)

Поблизу російського консульства о 12 дня у Львові зібралося близько 50 учасників запланованого пікету проти перебування в Україні патріарха Кирила.

У руках протестуючих майоріло 16 прапорів із символікою "Свободи".

Перед входом у консульство вишикувались два десятка міліціонерів, решта чекали за червоним мурованим парканом на подвір'ї консульства.

"Намісник російської церкви не дозволяє створити нам в Україні своєї помісної церкви. У Києві вчора нашим побратимам на такому пікеті руки заламували. Але нація не буде мовчати! Ми – проти перебування цієї особи в Україні, - викрикував у гучномовець "свободівець" про приїзд Кирила. - Це приниження української нації. Московський патріархат – філія ФСБ в Україні!"

Учасник акції прочитав з листочка історію московського патріархату.

"Офіцери, ніколи не перегинайте палку, - звернувся до міліціонерів інший чоловік із натовпу. Йому "свободівці" дали гучномовець. - Пам'ятайте, що ви маєте захищати українську націю. Що святий тризуб на кашкетах носите!"

Ведучі акції голосно кричали у гучномовець лозунг: "Агента Гундєєва геть!". Далі пікетувальники у відповідь скандували "Слава нації! Смерть ворогам!".

Неодноразово учасники акції вигукували: "Бандера прийде – порядок наведе", "Стоп духовній агресії Москви!".

"Бог, і наші акції будуть тривати", - заявив наостанок ведучий "свободівець". Після цього кілька пенсіонерок завели пісню "Не пора, не пора москалеві служити".

ФОТО Межва Леся/ Gazeta. ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові Кирила залякували духом Бандери (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути