Ексклюзиви
понеділок, 22 листопада 2010 08:59

Греки кинули до в'язниці 6 українських моряків

Греки кинули до в'язниці 6 українських моряків

Грецький суд визнав 21 листопада шістьох українських моряків винними у навмисному затопленні вантажного судна в Іонічному морі і засудив їх до різних термінів тюремного ув'язнення, повідомляє Афінське агентство новин.

Суд засудив капітана судна до п'яти років тюремного ув'язнення, а інші п'ятеро моряків отримали по чотири роки в'язниці. Оскаржити вирок морякам доведеться з-за ґрат, оскільки суд відмовився відпустити їх з-під варти до розгляду апеляції.

Судно Christine під прапором Того пливло з албанського порту Дуррес в болгарський Бургас і затонуло 18 листопада, поблизу грецького острова Кефалінія.

Судно отримало пробоїну під час шторму і затонуло. Вся команда у складі шести громадян України залишила судно на рятувальній шлюпці. Після цього моряки з'явилися в управлінні берегової охорони на півночі острова і повідомили про загибель судна, яке зараз лежить на глибині 45 метрів приблизно в однієї морської милі від берега Кефалінія.

Берегова охорона не повірила розповіді моряків, і вони були взяті під варту.

У неділю суд Кефалінії визнав моряків винними у навмисному затопленні судна і в забрудненні моря нафтопродуктами. При цьому, як зазначалося в повідомленні берегової охорони, розлив палива був незначним.

Моряки зараз знаходяться в поліцейській дільниці на Кефалінія. Про те, де їм належить відбувати покарання, не повідомляється.

Представник посольства України в Афінах висловив надію, що моряки зможуть успішно оскаржити рішення грецького суду.

"Я не думаю, що вони винні. Я не думаю, що вони стали б топити судно таким екстремальним способом з ризиком для свого життя", - сказав він.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Греки кинули до в'язниці 6 українських моряків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути