Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2010 08:29

Через 40 років українців буде 25 мільйонів

Через 40 років українців буде 25 мільйонів

У Міністерстві сім'ї, молоді та спорту припускають, що чисельність українців може скоротитися до 25 мільйонів осіб.

Про це повідомив міністр відомства Равіль Саффіулін.

Міністр зазначив, що на сьогодні найважливішим напрямком діяльності є "створення доступної спортивної інфраструктури, як бази для залучення населення до активного способу життя, спорту".

Равіль Саффіулін навів дані ООН, згідно з якими до 2050 року населення країни досягне 25-30 мільйонів осіб. Також, згідно з даними міністерства, населення України за 15 років скоротилося з 52 мільйонів осіб до 46 мільйонів чоловік. Він акцентував увагу на тому, що в країні негативний приріст населення.

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту, зазначив, що ініціативу розвитку спортивної інфраструктури підтримав президент України Віктор Янукович і сьогодні в Україні діє низка програм, спрямованих на збільшення кількості спортивних майданчиків, льодових палаців, басейнів та інших спортивних об'єктів.

У свою чергу, Рахункова палата України повідомила, що більше 80% людей помирають на догоспітальному етапі, тоді як у розвинених державах - 30%.

Проведений Рахунковою палатою аудит показав, що Міністерство охорони здоров'я не виконує заходи відповідної державної цільової програми та інших документів Кабміну, що приймалися з метою підвищення ефективності надання населенню екстреної медичної допомоги.

Зокрема, що 12% придбаного обладнання для надання екстреної допомоги місцеві органи охорони здоров'я передали в однопрофільні лікарні, які не забезпечують надання екстреної медичної допомоги.

Чимала кількість медприладів (на суму 4,4 млн. гривень) взагалі не застосовувалася і від 3-х до 18 місяців зберігалася у постачальників або на складах медустанов.

За інформацією Розрахункової палати, закуплені Міністерством охорони здоров'я України 128 одиниць медичного обладнання на суму 3,6 млн. євро не використовується через невідповідність вимогам якості та безпеки. Це сталося через недотримання МОЗ вимог законодавства про сертифікацію медтехніки при державній реєстрації медобладнання, закупленого в рамках інвестпроекту.

Нагадаємо, за даними нового звіту американської дослідницької організації Population Reference Bureau (PRB, "Довідкове бюро з народонаселення"), у 2025 році українців буде 41,9 мільйона, а в 2050-му очікується 35,3 мільйона.

Левый берег, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Через 40 років українців буде 25 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути