четвер, 30 вересня 2010 16:56

Руслан Мудрик поранив око під час салюту

25 вересня близько 21.00 в райцентрі Калинівка влаштували феєрверк для колективу місцевого машзаводу з нагоди професійного свята. Під час салюту в око 11-річному Руслану Мудрику потрапив уламок від піротехніки.

Руслан із батьками гостював на весіллі в їдальні машзаводу. Коли почався салют, усі повиходили дивитися. Уламки від піротехніки попали на двох чоловіків — одному на піджак, іншому на вухо. Руслану потрапив у праве око. Хлопця відвезли в районну лікарню. Звідти направили в обласну лікарню ім. Пирогова.

— У дитини центральний розрив сітківки правого ока. Бачити по периферії буде нормально, а по центру — погано, — каже Володимир Ніколайчук, завідувач відділення мікрохірургії ока обласної лікарні.

— Наш завод святкував професійне свято, — каже телефоном Анатолій Остапенко, директор підприємства. — В їдальні святкували весілля. Як нам відомо, один із гостей весілля звернувся за медичною допомогою. Іншими відомостями не володіємо. Відшкодовувати витрати на лікування не будемо, тому що вини заводу в цьому пораненні ми не бачимо.

Батько хлопчика Павло Мудрик каже, що підприємство пропонувало гроші за відмову від претензій.

— 2–3 тисячі гривень, чи навіть 5. Ми відмовилися. Главврач нам сказав, що в дитини праве око буде бачити максимум на 30 відсотків.

Юрист із Вінниці Анатолій Гричов, 51 рік, радить Мудрикам написати заяву в міліцію.

— Після цього судовий медик має провести експертизу стану дитини для визначення ступеня тяжкості поранення. Тим часом міліція проведе розслідування деталей інциденту. Навіть якщо визнають шкоду із необережності — порушать кримінальну справу. Мають установити винну особу. Тобто того, хто безпосередньо запускав салют чи дав наказ запустити. Ця особа в судовому порядку буде відшкодовувати всі витрати на лікування дитини, підтверджені документально. Тому обов"язково треба зберігати всі чеки та квитанції.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Мудрик поранив око під час салюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути