Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 11:04

У жовтні твердий сир може подорожчати до 100 грн / кг

У жовтні твердий сир може подорожчати до 100 грн / кг
Унаслідок підвищення закупівельних цін на молоко в серпні, собівартість виробництва молочних продуктів в цілому та сиру виросла

Тверді сири в першу чергу реагують на зниження пропозиції та подорожчання молочної сировини.

Як стверджує директор компанії "Мілкіленд Україна" Владислав Реков, рівень цін на молочні продукти в Україні безпосередньо залежить від цін на світовому ринку, більшою мірою від цін на європейському ринку, на яких в останні місяці спостерігається тенденція зростання.

На його думку, зазвичай ціни на молочні продукти після певного проміжку часу транслюються на український ринок, однак у цьому році ситуація змінилася.

За словами аналітиків, експорт сирів з України до Росії, великого імпортера сирів, підтримує високі ціни на продукт на вітчизняному ринку.

Згідно з даними директора аналітичного агентства "Інфагро Василя Вінтоняка", експорт сиру з України відчутно знизився і склав 5,7 тис. тонн, у той час як за попередні кілька місяців він становив порядку 7-7,5 тис. тонн.

Подорожчання сиру в Україні зробило більш привабливим імпорт, навіть з урахуванням 10% ввізного мита та інших витрат.

У свою чергу українські виробники не дуже стурбовані збільшенням пропозиції закордонної продукції, так як не бачать в ній повноцінного конкурента.

Директор аналітичного агентства "Інфагро" повідомив, що деякі українські виробники планують наприкінці вересня в черговий раз підвищити ціни.

Керівник агентства "ПроАгро" вважає, що в найближчий тиждень роздрібна ціна на традиційні сири досягне в роздробі за позначку в 80 грн / кг, а в жовтні, ціна сиру досягне 100 грн / кг.

За даними порталу BIZ.liga.net, на 15 вересня середня ціна на сир у деяких торгових мережах становила 68,33 грн / кг, у той час як на 26 липня - 57,49 грн / кг. За півтора місяця сир у роздрібі подорожчав більш ніж на 10 грн / кг.

За матеріалами Фокус, Левый берег
Зараз ви читаєте новину «У жовтні твердий сир може подорожчати до 100 грн / кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути