четвер, 19 серпня 2010 20:09

Спідниці-"дзвіночки" пасуватимуть худим дівчатам

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Вінничанка Анастасія Чорногуз у торговому комплексі ”Омега” приміряє модну цього сезону шкільку форму, що складається зі спідниці-”дзвіночка” та піджака-”болеро”. Бабуся не захотіла купувати такий одяг для онуки. Сказала, пошукає щось практичніше
Вінничанка Анастасія Чорногуз у торговому комплексі ”Омега” приміряє модну цього сезону шкільку форму, що складається зі спідниці-”дзвіночка” та піджака-”болеро”. Бабуся не захотіла купувати такий одяг для онуки. Сказала, пошукає щось практичніше

Шкільну форму в магазинах Вінниці можна придбати за 220–350 грн. Продавці пропонують різні варіанти. Цього року з"явилося багато шкільної форми зі спідницями і жилетками. Торік модними були сарафани.

Вінничанка 8-річна Анастасія Качур із бабусею Валентиною підбирають форму в торговельному центрі "Омега".

— Хочу, щоб форма була практична, але сучасна, — каже Валентина Качур, 56 років. — Торік ходили у звичайному сарафані в складочку. Таких у класі було багато. Моя Настя не раз приносила додому чужий сарафан чи піджак. Тепер хочу таку форму, щоб відрізнялася від інших.

Валентина Качур помітила, що цього року з"явилися сарафани з пишною спідницею у формі дзвіночка. До них замість піджака пропонують коротку накидку з рукавами — болеро.

— Торік таких не було, не було й сарафанів з плісірованою спідничкою, на бретельках, оздоблених кружевом, — розказує, вдягаючи на онуку сарафан. — Такий мені подобається. Коштує 200 гривень. Але цей набір шкільної форми можна використовувати, лише коли тепло, бо піджак без підкладки, короткий і холодний.

— Треба добре дивитися на фігуру дитини, — пояснює продавщиця Наталія Сиротюк, 27 років. — Худим підійде сарафан на ґудзиках зі спідницею в складочку. Це трохи скриє худощавість. Товстеньким дівчаткам краще підбирати сарафанчики простішого покрою. Вони мають або повністю сидіти по фігурі, або мати невеличкий кльошик на спідничці. Сарафани з юбкою-"колокольчик" повненьким не йдуть. А їх чомусь усі хочуть. Але як поміряють, дитина в них як колобок.

Пропонують окремо купувати сарафани із вишивкою.

— Це справді новинка, ззаду сарафан на резинці, має поясочок, — додає Наталія. — Добре, коли в шкільній формі є спідниця, жилетка, піджак, брюки і сарафан. Тоді одяг можна комбінувати. Не варто купувати форми із бриджами. Торік у багатьох школах їх заборонили.

Для хлопців цього року продають краватки з абеткою.

— Привезла їх на пробу ще на початку серпня, взяла лише одну упаковку штук зо 20. Боялася, що не підуть, — каже продавщиця на вінницькому муніципальному ринку Ольга Більська, 33 роки. — На чорних і синіх галстуках були надписи "Абетка" та "АВС". Їх розкупили за тиждень. Хотіла докупити ще, але всі на оптовому базарі в Одесі розібрали. Для хлопців стандартні костюми — однотонні або в полоску. До речі, як показує практика, в полоску носяться краще.

Продавці не радять купувати форму на виріст.

— Усе рівно за рік та форма зашурується і прийдеться купляти нову, — додає Наталя Сиротюк. — При купівлі треба дивитися, щоб форма хоча б на 80 відсотків була з шерсті і її можна було прати. Інакше прийдеться міняти вже через місяць, бо буде скатуватися.

На центральному ринку продають форму з фартухами, як за радянських часів.

— Особливою популярністю користується на останній дзвоник у випускниць, — розповідає торговець Жанна Блажчук, 45 років. — Тоді у травні є великі розміри. А зараз тільки на початкові класи продаємо. Шиє Чернівецька фабрика. У наборі плаття та два фартухи — чорний і білий. Коштує форма 250 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Спідниці-"дзвіночки" пасуватимуть худим дівчатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути