четвер, 05 серпня 2010 17:23

Тріщини на дорогах заливають гумовою сумішшю

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  На розі вулиць Привокзальної та Островського у Вінниці працівники комунального підприємства ”Агропромшляхбудіндустрія” заливають тріщини гумово-бітумною мастикою за допомогою спеціальної установки. Таку технологію у Вінниці застосовують вперше
На розі вулиць Привокзальної та Островського у Вінниці працівники комунального підприємства ”Агропромшляхбудіндустрія” заливають тріщини гумово-бітумною мастикою за допомогою спеціальної установки. Таку технологію у Вінниці застосовують вперше

Щоб запобігти деформуванню доріг, Вінницька міськрада вирішила тимчасово заборонити проїзд великоваговому транспорту через місто. Тепер вантажівки вагою понад 24 т не можуть рухатися вулицями з десятої ранку до десятої вечора. Це за умови, коли температура повітря понад +28°С.

— Таке обмеження буде діяти до 20 вересня, — каже 42-річний Юрій Іорданов з Вінницької міськради. — На в"їздах у місто встановили спеціальні дорожні знаки. Порушників штрафуватимуть працівники Державтоінспекції.

— Якщо на вулиці плюс 30, асфальт нагрівається до 70 градусів, — говорить директор підприємства "Агропромшляхбудіндустрія" Василь Власенко, 60 років. — Тому нам приходиться проводити дорожні роботи вночі. І працівникам легше дихати, і дороги не деформуються.

Щоб зміцнити дорожнє покриття, працівники "Агропромшляхбудіндустрії" застосовують новітні технології ремонту шляхів. Спочатку на дорогу кладуть вирівнюючий шар асфальтобетону, а зверху — зміцнюючу щебенево-мастичну суміш.

Асфальт нагрівається до 70 градусів

— Ми використовуємо абсолютно новий метод заливки тріщин на дорогах, — продовжує Василь Васильович. — За допомогою спеціальної установки розробляємо тріщину, щоб вона була рівнішою. Робимо канавку фрезою один на один сантиметр. А тоді заливаємо її рєзіново-бітумною мастікою. Через пару годин по цій дорозі вже можна їздити. Якщо ширина тріщини понад 5 сантиметрів, то це вже ямочний ремонт. Використовуємо суміш для ямочного пломбування доріг.

Зараз ви читаєте новину «Тріщини на дорогах заливають гумовою сумішшю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути