пʼятниця, 25 червня 2010 13:17

З Прикарпаття вивезли увесь меланж на Росію(ФОТО)
6

Склади зберігання ракетного пального у Ценжеві, що на Прикарпатті, нарешті вивільнено від небезпечного продукту. Дев"ять цистерн з 465 тонами меланжу відправлено на утилізацію до Росії. – повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вивіз ракетного палива став можливим завдяки ратифікації Верховною Радою України Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів та ОБСЄ у березні 2009 року. Відповідно до контракту, прийнятого в рамках Меморандуму, буде утилізовано 3 168 тисяч тон меланжу.

У спадщину від Радянського Союзу Збройним Силам України залишилося майже 16,7 тисяч тон компонентів ракетного палива, яке зберігалося на 6 складах ракетного палива ЗСУ.

"На сьогодні вже повністю вивільнено від меланжу склади Калинівки у Вінницькій області. Це 620 тон. І сьогодні останній ешелон відправляємо з Ценжева. Це понад 2,2 тисячі тон. Наступний етап проекту плануємо розпочати у першій половині липня у Радехові, Львівської області, де зберігається понад 2,9 тисяч тон меланжу" - сказав присутній на відправці заступник Міністра оборони України Володимир Омельянчук.

На відправку меланжу прибули представники ОБСЄ та країн-донорів, зокрема Швеції, Данії, Норвегії, Фінляндії, Чехії, Польщі, Іспанії. Делегацію очолив директор з менеджменту і фінансів Секретаріату ОБСЄ Шахін Лаурітцен.

Нагадаємо, перша партія меланжу була вивезена з Прикарпаття у Росію 21 січня цього року.

Зараз ви читаєте новину «З Прикарпаття вивезли увесь меланж на Росію(ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути