пʼятниця, 25 червня 2010 12:19

На Вімблдоні зіграли найдовший матч в історії тенісу

На Вімблдоні зіграли найдовший матч в історії тенісу

Організатори Вімблдону нагородили американця Джона Існера і француза Ніколя Майю, які зіграли на турнірі в Англії найдовший матч в історії тенісу, пише The Daily Express. В якості пам'ятних призів спортсмени отримали кришталеві вази, а також по шість фужерів для шампанського.

Крім Майю та Існера оргкомітет турніру "Великого шолома" відзначив також і суддю рекордного матчу. 44-річний Мохамед Лахяні отримав у подарунок кришталеву вазу, клубну краватку Вімблдону і срібні запонки. Коментуючи свою роботу під час зустрічі Майю та Існера, шведський суддя зазначив, що під час поєдинку не думав про втому: "Я намагався робити свою роботу якнайкраще заради цих хлопців".

19-а ракетка світу американець Джон Існер і француз Ніколя Майю, який займає 148-у сходинку в рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP), зустрілися в першому колі Вімблдону 22 червня. У той день тенісисти зіграли лише чотири сети, а потім гра була перервана через настання темряви. Однак 23 червня п"ятий сет спортсменам дограти так і не вдалося - гру зупинили за рахунку в останній партії 59:59.

У результаті 24 червня зустріч Майю та Існера нарешті завершилася. Загалом матч тривав 11 годин і п"ять хвилин і завершився перемогою Існера з рахунком 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68. У ході гри спортсмени побили відразу кілька рекордів, у тому числі і за тривалістю п'ятого сету і кількості ейсів в одному матчі.

За оцінками медиків, обидва тенісиста втратили по ходу "марафонської" зустрічі по 16 тисяч калорій. Як відзначає видання, за час поєдинку переможець випив 40 пляшок води, з'їв три банана і 12 енергетичних батончиків.

Коментуючи підсумки зустрічі, російська тенісистка Марія Шарапова порадила Існеру і Майю показатися лікарям. З такою ж рекомендацією раніше виступив багаторазовий переможець турнірів "Великого шолома" американець Джон Макінрой.

Самі тенісисти після матчу заявили, що перш за все хотіли б як слід поїсти, а потім виспатися, так як перед вирішальною сутичкою вони обидва дуже погано спали.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «На Вімблдоні зіграли найдовший матч в історії тенісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути