четвер, 03 червня 2010 04:00

"Вони йшли з працюючими пилами на людей"

Автор: фото: Светлана Зозуля
  Міські робочі 2 червня пиляють бензопилою дерево у Центральному парку імені Горького у Харкові. На стовбурі захисники написали: ”Я люблю тебя, человек”
Міські робочі 2 червня пиляють бензопилою дерево у Центральному парку імені Горького у Харкові. На стовбурі захисники написали: ”Я люблю тебя, человек”

На світанку 2 червня робочі та бійці муніципальної охорони зламали оборону харківського парку Горького.

— Ми думали, робочі прийдуть із пилами в неділю вранці. Стерегли цілодобово той острівок лісу, що вцілів, — каже голова екологічної групи "Печеніги" Сергій Шапаренко. — Та сил уже ні в кого не лишилося, люди падають від недосипання. Я прийняв рішення залишити ліс. Дев"ять чоловік із "Печеніг" пішли.

Штурм табору захисників почався о 6.30.

— Муніципальна охорона пробила ланцюг охоронців лісу, — розповідає Антон Завора. — Робочі почали пиляти дерево. На його верхівці сиділа людина. Дерево із хлопцем впало на крону іншого дуба. Це його врятувало. Але у хлопця-альпініста забита рука. У жінки, що була в таборі, підозра на інсульт. Це було, як у бойовику — вони йшли із працюючими пилами на людей.

Залишки дерев на шляху майбутньої дороги спиляли за 2 год.

— То все емоції. Їх підігрівають люди, які вже готуються до наступних виборів, сплять і бачать себе в мерському кріслі, — каже виконувач обов"язків міського голови  Харкова Геннадій Кернес. — Дорога передбачена генеральним планом. І вона буде збудована.

Днем раніше захисники лісу прикували себе наручниками до дерев. Ті, хто мав альпіністське спорядження, позалазили на верхівки. На деревах білою фарбою написали вірші про любов.

Зараз ви читаєте новину «"Вони йшли з працюючими пилами на людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути