вівторок, 01 червня 2010 06:00

Ілько Кучерів помер від раку легенів

 

29 травня у віці 55 років помер Ілько Кучерів. Він був директором фонду "Демократичні ініціативи", одним із засновників Народного руху, колишнім радником В"ячеслава Чорновола.

2010-го у Кучеріва лікарі діагностували рак легенів. Призначили хіміотерапію. Грошей на лікування не вистачало, кошти збирала сім"я та друзі.

— Відчуваю колосальну підтримку від людей. До мене телефонують, пишуть і з України, і з Європи, і зі Сполучених Штатів. Я всім дуже вдячний. Залишаюся оптимістом. Ніхто з нас не знає, скільки нам відведено, — писав Ілько Кучерів на сайті фонду "Демократичні ініціативи" за день до смерті.

— Ще напередодні, у п"ятницю ми збиралися і обговорювали наші майбутні задуми, як нам розвиватися далі, як стати більш ефективними і впливовими. Причому Ілько наполягав, що перспектива має розроблятися на 20 років і ніяк не менше. Дехто виявив скепсис, чи треба так надовго щось планувати? "Треба думати, що ми залишимо по собі", — відповів Ілько. Зараз ці його слова набули особливого значення, — пишуть у понеділок колеги Кучеріва.

Співробітники називають покійного ініціатором проведення перших екзит-полів в Україні, які змусили владу чесно підраховувати голоси на виборах. Ілько, за словами його знайомих, завжди комусь допомагав. Він залишив дружину і двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «Ілько Кучерів помер від раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути