четвер, 01 квітня 2010 16:27

Україна отримала шанс поїхати на чемпіонат світу з футболу

Україна отримала шанс поїхати на чемпіонат світу з футболу

Уряд Греції, очолюваний лівоцентристом Йоргосом Папандреу, на початку березня цього року запровадив режим суворої економії в країні з метою заощадити 4,8 мільярда євро, перекривши ними дефіцит держбюджету. План передбачає збільшення податків на алкоголь, тютюн, бензин та товари сегменту люкс. Податок на додану вартість зріс на два пункти і складає відтепер 21%.

Вчора на урядовій прес-конференції Папандреу познайомив журналістів з деталями плану, що вже викликав бурхливі реакції та страйки по всій країні.

Здається, відсьогодні, після вчителів, адвокатів та держслужбовців, надійде час страйкувати місцевим футбольним вболівальникам. План Папандреу передбачає скоротити втричі фінансування Федерації футболу Греції. Голова ФФГ Пілавіос Софокліс вже підкреслив, що, за таких умов, федерація не буде здатна профінансувати поїздку національної збірної на фінал чемпіонату світу до Південної Африки.

Софокліс зазначив, що профінансувати поїздку збірної зголосилось чимало грецьких бізнесменів, проте правила ФІФА це забороняють.

"Безвідповідальна позиція уряду, позбавить грецьких уболівальників можливості спостерігати за грою наших футболістів у ПАР", сказав голова федерації.

Лідер грецької торсиди Нікос Георгіос уже заявив, що, в разі, якщо уряд негайно не змінить своїх планів, вболівальники вийдуть на вулицю.

"Ми попереджаємо, що ми не вчителі, і не адвокати, і розбитими вітринами справа не обмежиться!", - погрожує голова спільноти фанів.

Замість Греції на чемпіонат може поїхати Україна, повідомило джерело у ФІФА. Такий приклад вже був у 1992 році на чемпіонаті Європи у Швеції, коли збірну Югославії замінили данці, які посіли друге місце в їхній групі на попередньому етапі. Нагадаємо, Данія тоді стала чемпіоном Європи.

Своє рішення ФІФА обіцяє ухвалити на позачерговому засіданні у Лозанні 6 квітня.

Gazeta.ua

Вітаємо з Днем сміху всіх фанатів українського футболу! :)

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала шанс поїхати на чемпіонат світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути