вівторок, 09 лютого 2010 12:27

"У фіналі Євро-2012 зіграють збірні Хорватії і Сербії" - Вукоєвич

"У фіналі Євро-2012 зіграють збірні Хорватії і Сербії" - Вукоєвич

Жеребкування відбірного турніру чемпіонату Європи 2012 року, яке відбулося у неділю, 7 лютого, у Варшаві, цікавило насамперед трьох легіонерів "Динамо" - Огнена Вукоєвича, Мілоша Нінковича і Романа Єрьоменка, збірні яких візьмуть участь у кваліфікаційному раунді. Після його закінчення динамівці поділилися враженнями про її результати.

- Яке враження від складу груп відбірного турніру, куди потрапили ваші збірні?

Вукоєвич: Думаю, Хорватія потрапила в дуже хорошу групу (група "F") і у результаті вийде у фінальну частину чемпіонату Європи. Можете навіть написати, що у фіналі турніру зустрінуться збірні Хорватії і Сербії, - Огнен посміхнувся, поглядаючи у бік свого сусіда по номеру Нінковича.

Нінкович: Мені сподобалася група, в якій нам доведеться виступати (група "С"). З першого кошика не хотілося потрапити на Голландію, Англію або Іспанію. Італія - цілком прийнятний варіант, та і кілька разів ми вже досить успішно грали проти "Скуадри Адзурри".

Важко буде із Словенією, яка останнім часом демонструє хороший футбол, і Північною Ірландією. Навіть не дивлячись на те, що в групі зібралися три учасники майбутнього чемпіонату світу, підсумками жеребкування я, в принципі, залишився задоволений.

Єрьоменко: Буде цікаве протистояння, особливо із збірною Швеції. Щоб було зрозуміліше, для нас матчі з шведами такі ж принципові, як для українців поєдинки із збірною Росії.

- У порівнянні з відбірною групою на чемпіонат світу-2010, склад груп став сильніший або слабкіший?

Вукоєвич: Думаю, слабкіший, перш за все через відсутність збірної Англії. Втім, легко не буде: нас чекає непростий виїзд до Грузії, поєдинки з прогресуючою командою Ізраїлю. І, звичайно ж, Греція, добре знайома Україні. Але хорвати все одно будуть сильніші (посміхається).

Нінкович: Рівень збірних як і раніше достатньо високий. Але і найважчою нашу групу назвати не можна. Тій же Франції, яка протистояла нам у відбірному турнірі до ЧС-2010, також дістався непростий варіант.

Єрьоменко: На мій погляд, все-таки слабкіше (група "Е"). У відборі на чемпіонат світу нам протистояли німці і росіяни, а зараз цілком реально поборотися за друге місце із збірною Швеції. Думаю, перша сходинка в таблиці залишиться за Голландією.

Група А

Німеччина, Туреччина, Австрія, Бельгія, Казахстан, Азербайджан

Група В

Росія, Словаччина, Ірландія, Македонія, Вірменія, Андорра

Група З

Італія, Сербія, Північна Ірландія, Словенія, Естонія, Фарери

Група D

Франція, Румунія, Боснія і Герцеговина, Білорусія, Албанія, Люксембург

Група Е

Голландія, Швеція, Фінляндія, Угорщина, Молдова, Сан-Маріно

Група F

Хорватія, Греція, Ізраїль, Латвія, Грузія, Мальта

Група G

Англія, Швейцарія, Болгарія, Уельс, Чорногорія

Група H

Португалія, Данія, Норвегія, Кіпр, Ісландія

Група I

Іспанія, Чехія, Шотландія, Литва, Ліхтенштейн

За матеріалами ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"У фіналі Євро-2012 зіграють збірні Хорватії і Сербії" - Вукоєвич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути