четвер, 18 березня 2010 22:40

Ресора пролетіла в 10 сантиметрах від голови водія

Автор: фото з сайта www.autoua.net
  Розбите лобове скло в автомобілі Олександра Кулініча. Метрова ресора пробила шибу, пролетіла повз голову водія і впала на заднє сидіння. Від пережитого у шофера майже дві години тремтіли руки й ноги
Розбите лобове скло в автомобілі Олександра Кулініча. Метрова ресора пробила шибу, пролетіла повз голову водія і впала на заднє сидіння. Від пережитого у шофера майже дві години тремтіли руки й ноги

— Ресора йшла чітко на мене. Життя врятував тримач склоочисника, від якого та залізяка зрикошетила і пролетіла в 10 сантиметрах від моєї голови, — розповідає Олександр Кулініч, 42 роки, із міста Бровари Київської області.

Це сталося 9 березня о 19.30 на розі просп. Київського і вул. Андреєва в Броварах, за кілька метрів від зупинки громадського транспорту "Пекарня". У цьому місці закінчується ділянка відремонтованої дороги і починається розбитий асфальт. Місцеві водії завжди скидають там швидкість, щоб не зламати ходову. Ями на дорозі — завглибшки 20 см. Вантажівка їхала назустріч, потрапила в яму. З-під її кузова вилетіла метрова ресора і пробила лобове скло в машині Олександра.

— Я їхав не швидше 5 кілометрів на годину, — говорить Кулініч. — Почув сильний гуркіт. За мить — дірка в лобовому склі. А на задньому сидінні знайшов ресору.

Він розгубився. Коли отямився, вийшов на дорогу. Вантажівки вже не було. У салоні Олександр їхав сам. Хоча часто возить дружину або підбирає попутників до найближчої станції метро в Києві.

Броварські даїшники сказали телефоном Кулінічу: якщо ніхто з людей не постраждав, вони не приїдуть. Протокол оформили тільки в міському управлінні внутрішніх справ. Однак не вписали, що причиною аварії стало незадовільне дорожнє покриття.

Машина Олександра Кулініча "Рекстон II" корейської марки "санґ йонґ" застрахована. Їй півтора року. Страховикам доведеться оплатити заміну лобового скла, шкіряної оббивки сидіння, плафону освітлення салону, датчиків дощу, склоочисників, фарбування кришки капоту. На станції техобслуговування водію запропонували покрити ресору лаком і зберегти на пам"ять.

— Я вже в церкві був двічі, — каже Олександр. — Дякував Богу за порятунок. Буду відзначати 9 березня як другий день народження. Винуватий у цій історії не водій вантажівки, а дорожні служби. Із машин на таких дорогах деталі летять, наче осколки від гранати.

Артур, власник столичної майстерні, яка спеціалізується на заміні автомобільного скла, на інтернет-форумі autoua.net пише: "В моей практике было четыре похожих случая с рессорой. В одном она пробила полмашины, потом вышла через сиденье — между ног водителя — и разбила левое переднее боковое стекло. Во всех четырех случаях люди не пострадали".

Зараз ви читаєте новину «Ресора пролетіла в 10 сантиметрах від голови водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути