вівторок, 09 березня 2010 19:01

Уболівальники "Динамо" вимагають відставки Газзаєва

Автор: фото: REUTERS/Marti Fradera
  Валерій Газзаєв очолив ”Динамо” торік улітку. Поставив мету: за три роки створити команду, здатну перемогти в Лізі чемпіонів
Валерій Газзаєв очолив ”Динамо” торік улітку. Поставив мету: за три роки створити команду, здатну перемогти в Лізі чемпіонів

Минулої суботи київське "Динамо" зіграло внічию в Маріуполі з "Іллічівцем" — 1:1. Втрата чемпіоном двох очок дозволила "Шахтареві" наздогнати "Динамо" в турнірній таблиці. Щоправда, кияни мають матч у запасі.

Нічия в Маріуполі стала черговою безбарвною грою "Динамо" під тренерським керівництвом Валерія Газзаєва. Чорна смуга почалася в кінці минулого року — нічия в Запоріжжі, вирвані на останніх хвилинах перемоги в Одесі та Сімферополі, важка перемога над "Кривбасом" у стартовому офіційному поєдинку 2010 року. Виліт з єврокубків за підсумками осінньої частини. І вболівальники на інтернет-форумах почали вимагати відставки Газзаєва.

Тренер підливає масло у вогонь. Він дав згоду на продаж до "Локомотива" улюбленця київської публіки Олександра Алієва. Заборонив з"являтися на базі захиснику Горану Саблічу — хорватського ветерана у складі він не бачить. Відмовився від послуг керівника наукової групи Олега Базилевича і тренера з фізичної підготовки Вінченцо Пінколіні. Зіпсував стосунки з генеральним директором клубу Резо Чохонелідзе — усунув колишнього менеджера італійського "Мілана" від будь-яких рішень, що стосуються основної команди.

Через два місяці Газзаєв може очолити збірну Росії

У Газзаєва прекрасно почав сезон правий півзахисник Олег Гусєв, але з приходом до клубу Андрія Шевченка сів на лаву запасних. На стартові матчі 2010-го Гусєв навіть не потрапив. Кажуть, у гравця конфлікт із тренером, і він відмовляється продовжувати контракт, чинний до кінця року. Президент "Динамо" Ігор Суркіс, щоправда, ці чутки спростував.

З іншого боку, куплені на замовлення Газзаєва футболісти грають слабко. Насамперед центральний захисник Алмейда з Бразилії. Його співвітчизника Маґрао тренер використовує на незручній позиції — зліва в захисті. Мілевському важко на вістрі атаки, загубився і Кравець — одне з відкриттів попереднього наставника Сьоміна. До активу Газзаєву можна зарахувати лише центрального захисника Хачеріді і, частково, лівофлангового Ярмоленка.

У поганій формі Шевченко — Андрію не вдаються навіть штрафні. Але Газзаєв ніколи по ходу матчу не змінює найкращого футболіста Європи-2004.

Команді не вистачає диригента атак — людини, яка б зв"язала гру. Газзаєв пасивно поводив себе на лаві запасних під час маріупольського матчу. Подібне було в першій половині 2008-го, коли тренер очолював ЦСКА. Потім оголосили про його відставку в кінці року, й армійці почали показувати прекрасний футбол.

Через два місяці стане відомо, хто очолить збірну Росії. Газзаєв — один із претендентів на цю посаду, зустрічався з керівниками Російського футбольного союзу. Він уже має невдалий досвід роботи з національною командою і хоче повернутися, щоб реабілітуватися.

Зараз ви читаєте новину «Уболівальники "Динамо" вимагають відставки Газзаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути