четвер, 04 березня 2010 11:06

Солдат зірвав військову операцію Ізраїлю публікацією в Facebook

Солдат зірвав військову операцію Ізраїлю публікацією в Facebook

Військовослужбовці армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) через витік інформації були змушені скасувати заплановану спецоперацію на палестинських територіях.

Як передає видання "Гаарец" з посиланням на Армійську радіостанцію, дані про підготовку операції з"явилися у вільному доступі в соціальній мережі Facebook.

Ізраїльські солдати планували провести рейд в одному з поселень на Західному березі річки Йордан, метою якого мало стати виявлення і затримання ймовірних учасників незаконних бандформувань. Однак незадовго до початку операції один з її учасників поновив статус на своїй сторінці в Facebook, вказавши дату та місце проведення рейду.

"У середу, 3 березня, ми зачистим Катанах, і в четвер, дай бог, повернемося додому", - написав військовослужбовець на Facebook. Катанах, відзначає Гаарец, являє собою невелике село в околицях тимчасової столиці Палестинської автономії Рамалла.

Крім цього, солдат повідомив інші секретні відомості, в тому числі - назву задіяного в операції бойового підрозділу, а також точне місце і час початку рейду.

Коли його товариші по службі побачили повідомлення, вони негайно поставили до відома командирів. Операція була припинена через можливий витік інформації, яка могла б поставити під загрозу життя солдатів. Проте згодом операція була успішно проведена.

У результаті необережний солдат був звільнений з армії і засуджений до 10 діб ув"язнення. У прес-службі ЦАХАЛа від офіційних коментарів поки відмовляються.

Кореспондент, Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Солдат зірвав військову операцію Ізраїлю публікацією в Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути