середа, 03 березня 2010 14:32

Івано-франківські депутати захищають геройське звання Бандери

Івано-франківські депутати захищають геройське звання Бандери

43 депутати Івано-Франківської міської ради підписалися у листі - зверненні до Президента України та Верховної Ради. Вони просять не позбавляти Бандеру звання Героя України.

"На наш погляд, не постать Бандери розколює українську громаду, а бездоказові інтерпретації та політичні спекуляції навколо неї, що відбуваються на тлі незнання об"єкту, про який йдеться. А ще гірше, на тлі небажання знати правду і її відстоювати", - йдеться у звернені.

Під текстом підписалися депутати із політичних фракцій: "Національний вибір", "Пора", народних партій "НУ-НС", "Батьківщина", УНП.

"Підписи збирали весь минулий тиждень. Ніхто нікого підписуватися не змушував. Підготовлене звернення було у працівників кімнати депутата, туди міг підійти кожен бажаючий і підписатися. Думаю могло бути набагато більше підписів, але не всі депутати були достатньо проінформовані. Не очікуваних підписів не було, - розповів Ігор Кінаш, депутат міськради від "Національного вибору".

"Якщо СБУ відкриє всі джерела документів, то не буде ніяких причин називати Бандеру нацистом. Дивно, що питанням Бандери займаються політики. Вони ж і сіють сумніви поміж людей. Науковці вже давно прийшли до висновків, що Степан Бандера символ національно-визвольного руху. Причому всі одностайно", - запевнив Gazeta.ua Микола Вітенко, директор Наукового центру дослідження українського національно-визвольного руху Прикарпатського національного університету імені Стефаника.


Івано-франківські міські депутати неодноразово готували звернення до Президента і Верховної Ради у попередні роки.

Кажуть, що саме це і спонукало до дій Віктора Ющенка у присвоєнні "Героя" Бандері.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківські депутати захищають геройське звання Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути