понеділок, 21 вересня 2009 08:29

Тимошенко досі вірить, що долар буде по 6,5 грн

Тимошенко досі вірить, що долар буде по 6,5 грн

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що "80-відсотковий обвал курсу гривні, який стався протягом останніх місяців, є наслідком корупційних тіньових операцій, вчинених під контролем Національного банку України".

На цьому вона наголосила, виступаючи в суботу в програмі одеської телекомпанії РІАК.

"Тому після президентських виборів буде змінено керівництво Нацбанку і курс гривні повернеться до рівня 6,5 відносно долара США", - зазанчила прем"єр.

За її словами, миритися з теперішніми підходами фахівців Нацбанку не можна, оскільки йдеться про "масштабний непрофесіоналізм фахівців НБУ, спричинений корупційними проявами в діяльності його керівництва. Багато хто цинічно заробляють на кризі і горі людей, причому заробляють аморально".

Поточне падіння гривні безпрецедентне, акцентувала Тимошенко, нагадавши телеглядачам, що "максимальне зниження курсу національних валют внаслідок світової економічної кризи досягло в деяких країнах 25 відсотків, якщо не брати до уваги Ісландію".

"Однак обвал курсу гривни спричинений штучно, бо усі розрахунки свідчать про те, що в теперішніх економічних і фінансових умовах курс гривні має бути приблизно 6-6,5 гривні відносно долара США. Це підтверджують не лише авторитетні експерти, а й заступники голови Нацбанку України", - сказала Тимошенко.

"Що стосується результатів рефінансування приватних банків, то валютний ресурс був спрямований передусім на валютний ринок і обвалив курс гривні, а не надійшов у реальний сектор економіки, бо, власне, й не ставилась така мета керівництвом Національного банку", - підсумувала прем"єр-міністр.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко досі вірить, що долар буде по 6,5 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути