вівторок, 26 травня 2009 18:14

Х"ю Хефнер продає Playboy за $317 млн

Х"ю Хефнер продає Playboy за $317 млн
83-річний Х Хефнер продає свою медіакомпанію Playboy Enterprises, засновану більше 56 років тому. Потенційний покупець Річард Бренсон і його компанія Virgin Media, ціна операції - 317 мільйонів доларів.

Playboy пережив свій розквіт в 1970-і роки, коли цей глянсовий журнал з напіводягненими дівчатками і емблемою з кроликом на обкладинці читав кожен четвертий студент університету. Але розвиток Інтернету, а з ним і вільний доступ до еротики, позначився на продажах журналу.

Playboy - все ще бестселер серед чоловічих журналів в Америці, але його продажі впали від семи мільйонів екземплярів в 1972 році до приблизно трьох мільйонів сьогодні.

На початку травня компанія оголосила, що зазнала втрат в 13,7 мільйонів доларів протягом перших трьох місяців року в порівнянні з 4,1 мільйона в той же період минулого року.

Як і багато інших компаній, що загрузли в кризі, Playboy ввів жорсткий режим зниження витрат і, як повідомляють, звільнив 25% службовців в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку.

Щоправда, як пише газета, 83-річний Хефнер цілком міг прожити залишок днів в багатстві, і не продаючи Playboy. New York Post цитує одного зі знайомих магната: "Він швидше візьме Playboy з собою в могилу, аніж продасть".

Хефнер все ще управляє 70% компаній, але його дочка Крісті покинула пост головного виконавчого директора, глави компанії і члена ради директорів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Х"ю Хефнер продає Playboy за $317 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути