Росіяни пруть на Куп'янськ - ситуація для ЗСУ дуже напружена

Небезпечна ситуація на Куп'янському напрямі, яка ставить під загрозу долю трьох областей. Чи усвідомлює влада справжню обстановку на фронті - і якщо усвідомлює, то де реальні дії?

Вчора розмовляв з військовими з Генштабу, які звернули увагу на те, що в разі взяття окупантами Часового Яру в них відкривається можливість, яка може стати для них навіть більш привабливою, ніж Покровськ. Це рух в бік Славянско-краматорскої агломерації. Дивлячись на події на тому напрямку розумію, що падіння Часіка - це питання лише часу, а якість лінії оборони та кількість особового складу, які можуть тримати позиції під питанням. І це на тлі того, що наші бойові бригади тримають Курщину, яка все одне не є і не буде Україною. Тому цей сценарій може бути дуже реальним. А зараз читаю аналіз Костянтина Машовця і розумію, що у військово експертному середовищі це всі розуміють, а значить і в ОП проінформовані. І якщо розуміють, то де ж протидія?

...захоплення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл є ключовими цілями російських сил у рамках операції, метою якої є відсікти значну частину українського угруповання

На Куп'янському напрямку розгортаються запеклі бої, які можуть мати критичний вплив на долю трьох областей: Харківської, Донецької та Луганської. Російські війська роблять масовані спроби прорвати українську оборону і зайняти стратегічно важливі позиції, включно з містом Куп'янськ. Про це пише військовий експерт Костянтин Машовець. На його думку, захоплення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл є ключовими цілями російських сил у рамках операції, метою якої є відсікти значну частину українського угруповання і створити умови для подальших наступальних дій на південь, у напрямку Слов'янська і Краматорська.

На думку військового експерта Костянтина Машовця, оперативний задум російської армії на Куп'янському напрямку передбачає два етапи: перший - це прорив до Осколу, а другий - стиснення і ліквідація оточених українських військ. Якщо російським силам вдасться вийти до Оскола і захопити Куп'янськ, вони зможуть організувати наступ на Слов'янськ і Краматорськ з півночі, не форсуючи річку. Замість цього вони почнуть рух уздовж лівого берега, прикриваючи свої фланги. Мені б дуже хотілося побачити не лише такі прогнози, а й розуміти, що в ОП розуміють, як зламати плани окупантів. Бо ситуація виглядає погано.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі