Видавав українські паспорти російському криміналу, а винні - журналісти

Ситуація кричуща: як з'ясували журналісти, чиновник столичної міграційної служби допомагав легалізуватися в Україні російським наркоторговцям, кримінальникам і особам, пов'язаним з ФСБ Росії. Звісно - за грубі гроші. Але наразі кримінальну справу корупціонер порушив проти журналістів. Свобода слова?

Ситуація довкола свободи слова в Україні, яка одинадцятий рік воює з віковічним ворогом, виходить на новий рівень - парламентський комітет з питань свободи слова.

Звісно, це не перший раз в історії сучасної України, коли комітет розглядатиме конфлікт між ЗМІ та чиновником. Але чомусь думав, що нині, коли Україна воює і потерпає від повномасштабного російського вторгнення, прецедентів, коли чиновник атакує ЗМІ, не буде.

...розслідувачі розповіли незручні факти життя чиновника. І він, замість дати відповіді на незручні питання, перейшов в атаку на незалежне ЗМІ

Тепер детальніше. На комітеті розглядатимуть конфлікт між міграційником В'ячеславом Гузем та з головною редакторкою інтернет-видання "Межа" Олександрою Федорко. На засідання комітету Гузь запрошений після того, як намагався відкрити на журналістів кримінальне провадження. За що? Ну бо розслідувачі розповіли незручні факти життя чиновника. І він, замість дати відповіді на незручні питання, перейшов в атаку на незалежне ЗМІ.

Кумедно... Але це далеко не остання скандальна ситуація, яку бачимо протягом останнього часу. Дуже важливо, щоб засідання комітету не перетворилося на звичайний спосіб випустити пару. Свобода слова - одна з фундаментальних засад, на яких стоїть сучасна Україна. І всі, хто на неї зазіхає, мають понести відповідне покарання. Спостерігаємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі