Втрата Авдіївки та Вугледара - стратегічна поразка України

Скільки б позитивні блогери не говорили, що відступ із Авдіївки та Вугледара - лише тактичний успіх окупантів, але насправді це серйозний провал у нашій обороні. Що до цього призвело - і які висновки повинна зробити наша влада?

Після падіння Вугледара, постійного просування росіян на різних ділянках фронту і масового СЗЧ, про що вже кілька місяців відкрито говорять причетні до армії, виникає питання: а для чого знімали Залужного?

Ротом Мар'яни Безуглої ОП казав, що Залужний - совєцький генерал, який воює м'ясом, провалив Велике Наступівництво, що він взагалі п'яниця і паркетний військовий. І ось, Залужного нема. І що? Стало краще? За пів року ми втратили Авдіївку і Вугледар. Обидва укріпрайони успішно трималися з 2014 року. Позитивні блогери кажуть про всього лише тактичні успіхи окупантів і рахують кілометри, що захопила Росія, натякаючи, що порівняно з 2022 це дуже мало.

...втрати Авдіївки і Вугледара це не тактичні, а стратегічні поразки. Після втрати Авдіївки ми вже не контролюємо ствольною артою Донецьк і тепер у окупантів там зручний тил, де вони відновлюються, накопичують сили, ремонтують техніку

Але правда в тому, що втрати Авдіївки і Вугледара це не тактичні, а стратегічні поразки. Після втрати Авдіївки ми вже не контролюємо ствольною артою Донецьк і тепер у окупантів там зручний тил, де вони відновлюються, накопичують сили, ремонтують техніку. Після падіння Вугледара вони отримують залізницю на південь і втрата Кримського мосту вже перестає бути чимось страшним для них.

Впевнено крокуємо до втрати "фортеці Покровськ". Може навіть хтось із придворних артистів пісню про фортецю Покровськ напише. Будемо співати і це трохи пом'якшить розуміння, що за Покровськом вже Запоріжжя і Дніпро. А значить, новий мільйон біженців і зруйновані міста.

...виникає питання, чи було б все так погано, якби Зеленський не звільнив Залужного і з ним 20 бойових генералів? Бо, як не крути, за Залужного не було таких втрат

І хочеш - не хочеш, а виникає питання, чи було б все так погано, якби Зеленський не звільнив Залужного і з ним 20 бойових генералів? Бо, як не крути, за Залужного не було таких втрат. І можна багато говорити, що ситуація на фронті залежить не тільки від Залужного, а від багатьох чинників. І це навіть буде правда. Але, як казав Лобановський, рахунок на табло. І він дуже неприємний. Тому питання, для чого звільнили Залужного залишається відкритим.

І це дуже неприємне питання, бо відповідь всім відома: це було політично мотивоване звільнення надто популярного генерала, яке не мало жодного стосунку до його кваліфікації і роботи. Це було звільнення, яке принесло політикам політичні дивіденди за рахунок втрати нашої землі і втрати людей. Так не повинно бути. Армія - це не Верховна Рада. Відчепіться хоч від неї зі своєю брудною політикою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі