Влада вбиває пенсіонерів? Найменші пенсії у Європі заморозять

Проєкт бюджету-2025 передбачає урізання видатків на соціальну сферу на 50 млрд порівняно з цьогорічними. А з урахуванням зростання інфляції, ситуація видається катастрофічною. Як виживати найменш захищеним нашим громадянам - літнім людям та ТПО?

Наступний рік буде важким для пенсіонерів!

Українські пенсіонери мають найменші пенсії серед усіх європейських країн. При тому, що ціни на продукти в Україні подекуди вищі, ніж у тій же Польщі. Через війну ціни на найбільш необхідне продовжують зростати, а от пенсії та інші соціальні виплати збільшувати влада не квапиться. Ба більше - стало відомо, що через брак бюджетних коштів у 2025 році розмір мінімальної пенсії буде заморожено. Це означає, що протягом наступного року все дорожчатиме, а мінімальна пенсія і надалі буде залишатися на рівні 2024 року - 2 361 гривень, або й ще менше якщо мова про соціальну допомогу, яка варіюється в межах 2000 гривень...

...у 2025 році соціальні видатки планують скоротити на 50 млрд порівняно з 2024 роком (з 470 мільярдів гривень до 420)

Загалом у 2025 році соціальні видатки планують скоротити на 50 млрд порівняно з 2024 роком (з 470 мільярдів гривень до 420). Ще невтішні новини для тих пенсіонерів, які мають статус ТПО, або тих, які з якихось причин не отримували пенсію впродовж року. Уряд буде повертати ці кошти до бюджету, якщо особа не знімає пенсію з пенсійного банківського рахунку протягом року. Також пенсію не нараховуватимуть тим ТПО, які не пройшли верифікацію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі