Перегони дроноводів: українці роблять революцію в історії безпілотників

Війна прискорює всі процеси, і українці щодня це доводять. У підрозділах дроноводів запровадили інновацію, яка впише нову сторінку у світову воєнну історію. Що вони вигадали?

У мене в руках - один з найпопулярніших фпв-дронів нинішньої війни зі зроблених в Україні. Я намагався закрити всякі візуальні ознаки, щоб мене не запідозрили в прямій рекламі.

...в останні місяці наші військові проводять буквально революцію. Я не жартую, НАТО ще буде вчитись і шаленіти від історії, яку я вам зараз розкажу

А підозри стопудово будуть, бо виявилось, що в останні місяці наші військові проводять буквально революцію. Я не жартую, НАТО ще буде вчитись і шаленіти від історії, яку я вам зараз розкажу. І яка мені самому дуже підняла настрій і дає сил боротись.

Отже цього літа мінцифровики Михайла Федорова оголосили гру серед підрозділів дроноводів. Хто вб'є більше рашистів або підірве їхньої техніки - той отримає певну суму балів, за які зможе безкоштовно і без черги отримати додаткову порцію дронів. Почався турнір підрозділів, ведеться таблиця, всі можуть слідкувати за тим, хто на якому місці. За різну техніку і рашистів присвоюється певна кількість балів. Умовно за підрив піхотинця - один бал, за підрив гармати - п'ять балів, танка - десять балів.

Учасник турніру повинен підтвердити відео факт ураження для верифікації, причому одного відео з дрона-вбивці недостатньо. Треба ще й з другого дрона, і з розвідника. З різних причин зараз відсіюється близько 15% заявок.

Після підбиття суми балів кожен підрозділ отримує можливість вибрати на цю суму бажані дрони. Умовно кажучи, мавік коштує 5 балів, вампір - 10 балів, кажан - 7 балів, шрайк - 3 бали, немезіс - 8 балів (ці цифри я узяв з голови просто для наочності, справжні абсолютно інші). І от переможець на всю суму може замовити бажані дрони в додаток до тих, що і так отримує за основним замовленням від ЗСУ. Тобто йдеться фактично про преміальні додатки. Які дають змогу в наступному місяці вбити ще більше рашистів.

...у дроноводів виникає додаткова мотивація - бути вищим у турнірній таблиці, щоб мати більше дронів для задоволення потреб вродженої русофобії

Таким чином у дроноводів виникає додаткова мотивація - бути вищим у турнірній таблиці, щоб мати більше дронів для задоволення потреб вродженої русофобії. Знаючі люди кажуть, що це вже призвело до покращення певних результатів у певних підрозділах. І точно не принесло ніякої шкоди. Цей кейс будуть розбирати всякі специ по роботі з найнятим персоналом, може це додасть барв теорії ігор.

Точно це і про маркетинг, бо за запитом на отримання дронів стає зрозуміло, ж які з них справді є бажаними для військових. Бо люди в Генштабі, що формують потребу для закупівлі дронів, можуть керуватись якими завгодно інтересами. І - обоженевжеяцеговорю - навіть корупційною вигодою. Тупо купують за державні гроші нікому не потрібні рукожопі дрони, але ж Вася відкотив, то нехай вже буде. Ну а те, що замість цього лайна можна було б купити справжі хіти - полковника то ж не хвилює ні грама. Бо він в тилу розважається.

...це має примушувати дроноробів справді поліпшувати свої вироби. А не сподіватись, що полковник за відкат збереже йому держзамовлення

А так дроноводи голосують саме за те, що приносить їм ефект. І вони кровно зацікавлені отримати саме найефективніші машинки для вбивств. Їм вимахуватись або штучно розганяти замовлення в рекламних цілях немає ніякого сенсу. І це має примушувати дроноробів справді поліпшувати свої вироби. А не сподіватись, що полковник за відкат збереже йому держзамовлення.

Загалом, дуже крута історія. І в руках у мене - одна з найхітовіших машинок для вбивств.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі