Заява Орбана: у випадку російського вторгнення - Угорщина здасться

Найближчий помічник угорського прем'єра у своєму бажанні догодити Кремлю остаточно дійшов до ручки. За його словами, Зеленський не мав втягувати Україну в оборонну війну, і угорська влада б так не зробила. Опозиція називає такі заяви замахом на угорську конституцію. НАТО і ЄС варто замислитися?

Україна сьогодні знову в топі світових ЗМІ. Бо фактично сьогодні Байден має щось вирішити про надання нам далекобоїв для ударів по Росії. Я спеціально показую вам усі скріни, щоб ви розуміли контекст. Бояться ядрьони-матрьони, говорять про наші проблеми з призовом, ляпають, що у них для нас євродоларів нема, "але ви тримайтесь", захоплюються нашими дроноводами, які наловчились мочити рашистів дронами із лайна і палиць.

Загалом нічого нового - такого, щоб вам дати повним текстом. Тому дам новину "Bloomberg" з Угорщини, вона якнайкраще і найчесніше показує глибинну боягузливість політиків, які не дають нам зброю для перемоги. Це заява зовнішньополітичного радника Орбана, яким захоплюється Трамп. Про те що Угорщина, на відміну від України, просто здалась би агресору у перший день війни.

...цікаво, чи відреагують угорці на таку заяву урядовця про те, що їхня власна держава відмовилась би захищати свій народ і свою країну

Тепер цікаво, чи відреагують угорці на таку заяву урядовця про те, що їхня власна держава відмовилась би захищати свій народ і свою країну. Чи проковтнуть і тим самим підтвердять, що вони і є такі самі боягузи, як Орбан.

Автопереклад: Помічник Орбана викликав обурення, запропонувавши Україні капітулювати з першого дня

Старший помічник прем'єра Віктора Орбана викликав обурення на батьківщині, назвавши рішення України захищатися від російського вторгнення безвідповідальним і припустивши, що Угорщина не взялася б за зброю. Коментарі Балажа Орбана, який допомагає прем'єрміністрові визначати зовнішню політику, зайшли найдалі у все більш дружній до Кремля позиції Будапешта, що призвело до розбіжностей з союзниками по Європейському Союзу і НАТО. Було незрозуміло, чи поділяє прем'єрміністр, який не пов'язаний зі своїм помічником, ці погляди.

Угорщина порадила б президенту України Володимиру Зеленському не чинити збройного опору у 2022 році, щоб обмежити кількість жертв

Угорщина порадила б президенту України Володимиру Зеленському не чинити збройного опору у 2022 році, щоб обмежити кількість жертв, заявив Балаж Орбан у подкасті з правим тижневиком Mandiner, який вийшов в ефір у середу пізно ввечері. "Ми, ймовірно, не зробили б того, що президент Зеленський зробив два з половиною роки тому, адже це безвідповідально, - сказав помічник. "Він втягнув свою країну в оборонну війну, і ми бачимо, скільки людей загинуло і скільки територій було втрачено".

Угорщина за часів правління Орбана наполягала на скасуванні західних санкцій проти Росії, а також на тому, щоб ЄС припинив критично важливе постачання зброї та фінансування Києва. Націоналістичний прем'єр також домігся відмови від зобов'язань Організації Північноатлантичного договору перед Україною.

За словами Андраша Рача, експерта з питань Росії, який викладає в Університеті Корвінуса в Будапешті, ці заяви поставили під сумнів обороноздатність країни-члена НАТО у випадку можливого майбутнього військового конфлікту з Росією. "Тепер ми знаємо те, про що лише здогадувалися: уряд не захищатиме Угорщину перед обличчям російського вторгнення", - заявив Рач у своєму дописі на Facebook.

Лідер опозиції Петер Мадяр закликав політичного директора уряду піти у відставку, заявивши, що його коментарі "розтоптали основи конституції та незалежності Угорщини"

Лідер опозиції Петер Мадяр закликав політичного директора уряду піти у відставку, заявивши, що його коментарі "розтоптали основи конституції та незалежності Угорщини". Офіс прем'єрміністра не відразу відповів на запити Bloomberg про те, чи поділяє прем'єр погляди свого помічника.

Суперечливий візит Орбана до Москви в липні для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у рамках самоназваної "мирної місії" викликав протести західних партнерів. Це також призвело до часткового бойкоту зустрічей, організованих Будапештом як країною, що головує в ЄС.

Після повернення до влади в 2010 році Орбан налагодив ще тісніші зв'язки з Кремлем, подвоївши кількість ділових угод з Москвою. Минулого тижня Будапешт приймав російську бізнес-делегацію, а міністр закордонних справ Петер Сійярто провів переговори з російським колегою Сергієм Лавровим у середу. У своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН цього тижня Сійярто заявив, що західні поставки зброї, які допомогли Україні протистояти російському вторгненню, "не мали жодного сенсу".

Балаж Орбан в подкасті розглянув позицію Угорщини в історичному контексті, заявивши, що Будапешт зайняв позицію, відмінну від позиції союзників по НАТО, тому що не отримав допомоги Заходу під час антирадянського повстання 1956 року, яке було придушене Москвою. Члени Альянсу, зокрема інші колишні члени радянського блоку, такі як Чеська Республіка і Польща, винесли зовсім інший урок з десятиліть панування Москви, і цю думку підтримала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ті, хто закликає припинити підтримку України, не виступають за мир, - сказала вона на конференції з безпеки Globsec у Празі минулого місяця. "Вони виступають за умиротворення і підкорення України".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі