Що на фронті? Ми втрачаємо Вугледар

Росіяни воюють проти України на всіх фронтах: бойовому, ідеологічному, інформаційному. Де правда - а де фейк? Що ми відвоювали - і де наші захисники змушені відступати?

Огляд за 24 вересня 2024 року: ДСНС показало відео, з якого можна зробити висновок, що росіяни били по Запоріжжю керованими авіабомбами на основі рідкісних ФАБ-500Т.

Головне, що слід знати про такі бомби - їх робили в радянський час спеціально під МиГ-25РБ, дальність застосування начебто могла складати навіть 30-40 км, а їхнє застосування в поточних умовах із модулями УМПК може дати росіянам дальність скиду навіть порядка до 100 км (замість звичайних 70 км).

Деякі ресурси поширили повідомлення, що Росія начебто відправила на війну проти України екіпаж авіаносця "Адмирал Кузнецов". Цій інформації можна надати неакадемічний статус "нахрюк", і навести такий аргумент: щоб мобілізувати екіпаж "Кузнецова" на війну, Росія його має для початку сформувати, а там йдеться про 1500 осіб, і всі дефіцитних спеціальностей.

...білоруська армія й так, по суті, бере участь на боці РФ у війні проти України тим, що своєю присутністю на Північному операційному напрямку сковує ті сили та засоби, які потрібніші для оборони Сходу

Неофіційне повідомлення про можливий проліт білоруського Як-130 в повітряному просторі України було заперечене офіційним повідомленням Повітряних Сил про можливу "радіолокаційну перешкоду". Саме цей епізод не варто відносити до категорії агресивних намірів безпосередньо режиму Лукашенка в Білорусі. Водночас, завжди треба тримати на увазі, що білоруська армія й так, по суті, бере участь на боці РФ у війні проти України тим, що своєю присутністю на Північному операційному напрямку сковує ті сили та засоби, які потрібніші для оборони Сходу.

Посилення ударів російської авіації по Харкову знову ставить руба питання про засоби протидії цій загрозі. Але воно так і може просто стояти руба через відсутність необхідної кількості засобів ураження для ударів по аеродромах ворога, як західних, так і українського виробництва.

В понеділок 16 вересня ДПСУ прозвітувала про збиття на Сумщині "Шахеда" із подовженою носовою частиною, ймовірно під збільшену бойову частину. Ця історія поки не отримала розвитку. Але насправді небезпечна новина, якщо згадати про дані від квітня 2024, що росіяни працюють над збільшенням боєголовки на "Шахедів" із 45 до 90 кг.

...російські війська вдерлися на околиці Вугледара і завдають масовані удари артилерією та авіацією по позиціях наших військ

Про події на фронті за сьогодні є дві найбільш важливі новини, які між собою діалектично поєднуються: підрозділи ГУР МОУ очистили від рашистів Вовчанський агрегатний завод, який ворог встиг оголосити черговою пропагандистською "фортецею". Тим часом російські війська вдерлися на околиці Вугледара і завдають масовані удари артилерією та авіацією по позиціях наших військ.

Це ілюструє, що на даному етапі війни боротьба з обох сторін йде не тільки за територіальний контроль, але й за інформаційний, психологічний та стратегічний результати також.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі