Міністерство хаосу: Україна може втратити $6,2 млрд на зброю від США

В України лишився $1 млрд на закупівлю зброї до кінця року. Ця сума могла би бути вшестеро більшою, якби у Міноборони просто не... забули про неї. Як це сталося?

У тексті "Міністерство хаосу Умєрова" дуже політкоректно, чемно і виважено описана дуже страшна ситуація. Ще рік тому вашингтонські бухгалтери виявили, що вони натупили в своїх екселях і тупо завищили ціну наданої Україні зброї на $6,2 мільярда. Умовно кажучи, вони передали нам стопіцот ракет на 10 мільярдів, але потім порахували і зрозуміли, що на цю суму треба було дати ще стопіцот ракет.

Це прокотилось по всіх ЗМІ (на колажі заголовок CNN). Про це знали всі. А потім всі чиновники, що були зобов'язані за посадовими обов'язками про це пам'ятати - забули про це. Чи забили на це. Бо це ж треба було б кіпішувати, вмовляти наших американських партнерів відірвати власні дупи від стільців і зробити купу роботи на їхньому боці (внести зміни в бюджет, домовитись із конгресменам від демократів і республіканців).

...міністерство Умєрова зробило для отримання цієї зброї НІ-ЧО-ГО! Щоб ви розуміли гігантський розмір купи залізяк, який ми могли б отримати вже у найближчі місяці, нагадаю. Зараз у бюджеті України лишився тільки $1 мільярд на зброю цього року

І от виявилось, що міністерство Умєрова зробило для отримання цієї зброї НІ-ЧО-ГО! Щоб ви розуміли гігантський розмір купи залізяк, який ми могли б отримати вже у найближчі місяці, нагадаю. Зараз у бюджеті України лишився тільки $1 мільярд на зброю цього року. Всі останні збройні транші американців були по кількасот мільйонів доларів. А тут цілих $6,2 мільярда валяються на дорозі.

Так ось. У Міністерстві Умєрова ніхто не парився американською заокеанщиною, зате стопіцот разів зганяли до Туреччини. І лише в кінці серпня ці прекрасні люди дізнались від громадських організацій про ризик втрати $6,2 мільярда.

Далі йде секретна частина історії, про яку можу сказати лише так: за результатом низки зустрічей на Банковій вирішили, що Єрмак терміново має летіти до США говорити про зброю. В результаті на Reuters вчора вийшла новина про те, що Держдеп США терміново включився в роботу з Конгресом щодо оформлення цих $6,2 млрд. Тому з'явилася надія на додаткову зброю. Але до 30 вересня, коли ця купа бабок тупо згорить у полум'ї безголів'я, лишились вже лічені дні.

Ну і ще від себе додам таке. Я справді не розумію, чим займаються сотні якщо не тисячі чиновників у Міноборони. Я навіть не уявляю, в якій тумбочці якого стола міністра чи його заступника лежить ніколи не оновлюваний перелік потрібної нам зброї, яку нам можуть дати союзники.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі