Операція "Двійник" провалилась: ФБР заблокувало десятки фейкових ЗМІ

Хочеш почитати The Washington Post, а потрапляєш на Russia Today. Кремль не гидує жодними засобами, щоб нагодувати Захід своєю пропагандою. ФБР розкрила кількадесят фейкових ЗМІ, замаскованих під провідні західні видання. Однак скільки їх ще лишилося?

CША виявили та заблокували десятки фейкових ЗМІ, через які Росія поширювала пропаганду. Міністерство юстиції США заморозило 32 доменних імені, багато з яких маскувались під відомі американські та європейські ЗМІ, але розміщували посилання на російський пропагандистський контент.

У ході розслідування Мін'юст і ФБР з'ясували, що інтернет-тролі, які направляються Кремлем і співробітники пропагандистських ЗМІ на кшталт Russia Today (RT), ведуть масштабну кампанію з втручання у вибори США, дискредитації західних країн, що підтримують Україну, маніпулюванню громадською думкою в Німеччині та Франції через місцевих політиків, бізнесменів, журналістів та інших впливових осіб.

Міжнародна дезінформаційна операція, яку, за даними ФБР, проводять такі російські організації, як Агентство соціального проектування, ДК "Структура" та АНО "Діалог", отримала назву "Двійник". Керує кампанією заступник глави Адміністрації президента Сергій Кирієнко. У ході розслідування було встановлено, що домени купували у американських реєстраторів "особи за кордоном, які працюють під керівництвом та контролем російського уряду, і, зокрема, Кирієнка", йдеться у матеріалах, які ФБР представило до суду.

...підроблені сайти, які маскувались під такі ЗМІ, як The Washington Post або Fox News, перенаправляли користувачів, які нічого не підозрювали, на контент російського виробництва

Як заявив генеральний прокурор Меррік Гарланд, в рамках операції підроблені сайти, які маскувались під такі ЗМІ, як The Washington Post або Fox News, перенаправляли користувачів, які нічого не підозрювали, на контент російського виробництва.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі