Міністерство культури і... Далі буде ще щось необов'язкове

Культурні досягнення вирізняють кожну націю серед інших. Саме культура - творить обличчя нації. Однак в Україні саме культура - в усі часи вважалася чимось настільки несамодостатнім, щоб мати окреме міністерство. Чому?

Культури не досить. Нас чекає не просто зміна міністра культури, а чергова реорганізація відомства. Звісно це знову означатиме місяці бюрократичної тяганини до запуску "нового" - Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

...у нас в країні, навіть у час війни, продовжує існувати уявлення про культуру як несамодостатню галузь державної політики. Тому культуру завжди вмонтовують у структуру з якоюсь іншою галуззю - туризм, молодь, спорт, інформаційна політика

Але проблема не лише в тому. Це переформатування знову підкреслило, що у нас в країні, навіть у час війни, продовжує існувати уявлення про культуру як несамодостатню галузь державної політики. Тому культуру завжди вмонтовують у структуру з якоюсь іншою галуззю - туризм, молодь, спорт, інформаційна політика. Тепер стратегічні комунікації. Таке поєднання додатково недоречне тому, що стратегічні комунікації якраз не є окремою державною політикою, а лише одним із інструментів майже кожної (соціальної, економічної, культурної).

Тому геть не бачу потреби чергового переформатування культурного відомства країни. Але воно відбудеться. А це означає, що в найближчі місяці ми навряд чи побачимо якісь зміни в культурній політиці, бо і так обмежений кадровий потенціал міністерства буде зосереджений на ліквідації старого і творені нового міністерства.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі