Трагедія з розгромом нашої військової колони під Сумами. Як такому запобігти?

Окупанти поцілили "Іскандерами" в колону військової техніки і вже розганяють про це відео. Відомо, що ворожі безпілотники постійно патрулюють ці місця. Чи можна було запобігти трагедії - і яким саме чином?

Ворог публікує відео удару "Іскандерами" по нашій військовій колоні на південний схід від Сум. Добре знаю це місце, дорога на Охтирку, відстань до кордону - 33 км, розвідувальні безпілотники противника постійно висять у повітрі і добре виявляються системами і засобами радіоелектронної розвідки. Або в цього підрозділу не було інформації про безпілотники ворога, або не було своїх засобів моніторингу радіоефіру, або хтось прийняв неправильне командирське рішення. Результат плачевний.

Не їздити великими колонами - 2-3, максимум 4 автівки, не більше. Дистанція між машинами - 100 і більше метрів. Не стояти на одному місці великою колоною. І навіть маленькою не стояти

Що треба робити, щоб не потрапляти в таку трагічну ситуацію? Не нехтувати засобами радіоелектронної розвідки - є системи, до яких можна під'єднатися, є мобільні станції РЕР, які необхідно мати вже всім, починаючи з рівня роти. Не їздити великими колонами - 2-3, максимум 4 автівки, не більше. Дистанція між машинами - 100 і більше метрів. Не стояти на одному місці великою колоною. І навіть маленькою не стояти. На стоянках ховати техніку в густому лісі, накривати мокрим брезентом, якщо двигуни не охололи. Не вештатися відкритою місцевістю, насолоджуючись видом зоряного неба. Прилетить!

І останнє - сьогодні може вже прилетіти на відстані і 50, і 70, і 100 км від лінії фронту. І навіть більше того. Війна змінюється, і нам треба змінюватися, щоб вижити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі