Маск купив X/Twitter за російські гроші. Це багато що пояснює

Росія запустила мацаки ФСБ чи не в усі важливі структури та інституції світу, зокрема й соцмережі. Чи когось здивувало, що Маск співпрацював з російськими олігархами? Ні. Але чому про це стало відомо тільки зараз?

У новині про те, що в інвестори X/Twitter, які допомогли Маску купити соцмережу, затесалися суб'єкти, пов'язані з Кремлем, нічого дивного нема. Звісно ж, це вписується в російську доктрину рефлексивного контролю.

Шанс впливати на політику твіттера - це шанс хакнути політичну систему США і світ загалом. Впливати на електоральне поле ключової для нас країни в плані оборонної підтримки, тиснути на чинний уряд...

Через вирощених під крилом ФСБ олігархів вкласти гроші в купівлю однієї з ключових у плані міжнародної комунікації та полічиної комунікації в США соціальних платформ... це ж просто і геніально. Шанс впливати на політику твіттера - це шанс хакнути політичну систему США і світ загалом. Впливати на електоральне поле ключової для нас країни в плані оборонної підтримки, тиснути на чинний уряд, коригуючи його позицію, керувати межами його рішучості. Це і є рефлексивний контроль. Коли наша позиція щодо бачення завершення війни відрізняється від американської, це і є рефлексивний контроль, якого вони добиваються. Тож поки ця інвестиція точно недаремна.

Вкластися у прийнятний для себе результат виборів у США, запустити в мережу величезний об'єм дезінформації, легалізувати екстремізм та зловмисні наративи. Перевернути з ніг на голову поняття. Це те, що вони чудово вміють.

І так було зрозуміло, що Маск невипадково так сильно зацікавився російсько-українською війною, сплесками насильства в інших точках світу, і тим більше невипадково він зайняв позицію, яка повністю збігається з російськими інтересами.

В ключових глобальних соціальних платформах присутній або домінує російський вплив. Та ж таки Meta, де не встигнеш щось сказати про російську агресію, як опиняєшся поза законом

Ще одне нагадування, що ми крім всього, воюємо у ворожому інформаційному середовищі. В ключових глобальних соціальних платформах присутній або домінує російський вплив. Та ж таки Meta, де не встигнеш щось сказати про російську агресію, як опиняєшся поза законом.

Поки що в протидії цьому найкраще себе показує саме ЄС. Там встановили рамки, яких мусять дотримуватися всі цифрові гіганти. Один з прикладів ми побачили недавно у Франції...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі