Нова ядерна доктрина США: тепер серед противників Росія, Китай, Іран

Попередники Байдена й уявити не могли, що Китай вклиниться у ядерну гонку і Пентагону доведеться враховувати скоординовані виклики з боку "осі зла". В чому особливості нової стратегії?

Байден схвалив секретну ядерну стратегію, - повідомляє The New York Times. Президент США Джо Байден затвердив засекречений план ядерної стратегії, вперше включивши до нього заходи щодо стримування Китаю. Документ вирішили оновити, оскільки Пентагон побоюється, що в найближче десятиліття китайські запаси ядерної зброї зрівняються з американськими та російськими. У давні часи політика стримування в основному була спрямована на СРСР.

У минулому ймовірність того, що американські противники зможуть координувати ядерні загрози, щоб перехитрити американський ядерний арсенал, здавалася малою. Але поява партнерства між Росією та Китаєм, а також звичайні озброєння, які Північна Корея та Іран надають РФ для війни в Україні, докорінно змінили мислення Вашингтона.

...стратегія включає підготовку США до потенційних скоординованих ядерних викликів з боку Китаю, Росії та Північної Кореї. Документ оновлюється кожні чотири роки, але через високий рівень секретності копіюється лише у паперовому вигляді...

Крім цього, стратегія включає підготовку США до потенційних скоординованих ядерних викликів з боку Китаю, Росії та Північної Кореї. Документ оновлюється кожні чотири роки, але через високий рівень секретності копіюється лише у паперовому вигляді та поширюється серед кількох керівників органів національної безпеки та Міноборони США.

Байден схвалив новий план у березні, але публічно про це не повідомлялося, і лише у нещодавніх публічних виступах двом високопоставленим представникам адміністрації дозволили опосередковано згадати про перегляд стратегії. Хоча оцінки американської розвідки припускають, що Китай може збільшити кількість своїх ядерних боєголовок з 500 до 1000 до 2030 року, Росія вже має близько 4000 "і залишається основним чинником, що визначає ядерну стратегію США" .

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі