Добрі новини з тендерів захисних споруд: і недорого, і працює

Ноу-хау від Укренерго: якщо підрядник каже, що якогось товару на ринку дешевше не буває, знаходите самі, купуєте - і нехай будує. Як це працює?

Бодрий ранок, хунта! Я тут для двох хороших новин. Мені вдалось випросити для публікації фотографію влучання шахеда в новеньке накриття великої електропідстанції. Воно працює. Ну а по-друге, Анна Сорока і Aнна Кіслякова подовбались із кошторисними цінами в контрактах Укренерго на будівництво захисних споруд. Вердикт - вони нормальні, а подекуди навіть ненормальні - в тому сенсі, що нижчі прайсів.

...коли деякі підрядники кажуть, що не буває металевих конструкцій з двотаврових балок дешевше 100 тисяч гривень за тонну, то в цих випадках Укренерго само замовляє у виробників по 86 тисяч гривень і віддає підрядникам, щоб вони не нили про неможливість

Ходить навіть така легенда, що коли деякі підрядники кажуть, що не буває металевих конструкцій з двотаврових балок дешевше 100 тисяч гривень за тонну, то в цих випадках Укренерго само замовляє у виробників по 86 тисяч гривень і віддає підрядникам, щоб вони не нили про неможливість.

Також важливий нюанс. Укренерго повідомило, що загальна вартість накриттів за їхнім контрактами - варіюється в діапазоні від 120 до 150 млн грн з урахуванням ПДВ (у випадку додаткових вимог Генштабу та ДСНС вартість деяких споруд може змінюватися. Держвідновлення не публікувало цін на свої аналогічні об'єкти, було відомо тільки про вартість їхніх будматеріалів. Але з цим вже точно буду розбиратись після відпустки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі