Велику Британію лихоманить протестами проти мігрантів

Кіру Стармеру дісталася країна із застійною економікою та купою проблем у системі охорони здоров'я. Нині - до них долучилися ще й бунти проти мусульман-мігрантів. Чи вистоїть уряд нового прем'єра Британії?

The New York Times: Коли лейборист Кір Стармер був обраний прем'єрміністром минулого місяця, він планував вирішити деякі довгострокові проблеми. Його першочерговими завданнями були відродження застійної економіки та ремонт Національної служби охорони здоров'я. Тепер він стикається з більш негайною та несподіваною проблемою, яка виявилася першим серйозним внутрішнім випробуванням для його уряду.

...Стармер і його уряд опинилися в двосторонній битві: онлайн (через поширення дезінформації) і на вулицях, де бунтівники лютували в більш ніж 15 містах, поранивши десятки поліцейських, грабуючи підприємства...

Англію та Північну Ірландію сколихнули тижневі бунти проти іммігрантів, які охопили міста та селища та загострилися на вихідних. Заворушення відбулися після нападу з ножем на дитячий танцювальний клас у містечку Саутпорт поблизу Ліверпуля. Раптом пан Стармер і його уряд опинилися в двосторонній битві: онлайн (через поширення дезінформації) і на вулицях, де бунтівники лютували в більш ніж 15 містах, поранивши десятки поліцейських, грабуючи підприємства, націлюючись на мечеті та підпалюючи місця біля готелів, де розміщувалися шукачі притулку.

Досі пан Стармер, колишній головний прокурор, дотримувався підходу панування закону та порядку, пообіцявши розправитися зі злочинцями та швидко пред'явити звинувачення, а також вивести на вулиці більше поліції та надати мусульманським громадам додаткову службу безпеки. І поки що він здебільшого уникав нападок з боку своїх політичних опонентів, які об'єдналися у своїй протидії безпідставному насильству. Тим не менш, пан Стармер стикається з труднощами в боротьбі з безладом, який сильно потряс громади, частково, кажуть аналітики, через те, що він успадкував перевантажену систему кримінального правосуддя.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі