Інтернет і соцмережі - безповоротно зіпсувалися. Що маємо натомість?

Інтернет як глобальна мережа пошуку перетворюється на глобальний смітник, у якому дедалі складніше знайти достовірну інформацію. Соцмережі - захлинаються у цензурі вже зараз. Що далі?

Таке питання. Чи не здається вам, що "окремостоячі" сайти потихеньку відходять, ними все менше користуються, і такої звички, як читання зранку певного сайту "газети" задля новин, вже практично не залишилося? Всі читають новини в стрічці, не заморочуючись їхньою достовірністю, бо самі новинні сайти в погоні за швидкістю перестали їх фактчекати. Навіщо клікати більше?

...решта сайтів, скажімо, про круглу Землю вже обов'язково мають відповідники про пласку Землю, це не факт, це інша думка

Але і решта сайтів, скажімо, про круглу Землю вже обов'язково мають відповідники про пласку Землю, це не факт, це інша думка. Є навіть фальсифікації латинських прислів'їв, ціль яких мені не зрозуміла. На кожне твердження гуглиться як сайт, що його підтверджує, так і сайт, що його спростовує.

Картинки в пошуку обов'язково мають різні підписи, і з ними теж треба пильнувати. Про наболіле - один і той же малюнок Шевченка підписаний "Шхуни "Ніколай" і "Константін" і "Шхуни "Константін" і "Міхаіл". Тобто єдиний спосіб щось довідатися в інтернеті - знати це з книжки.

Ну про інтернет-крамниці можна щось таке ж писати, в них теж мабуть є своя криза, і про пошук. Тобто з усім інтернетом, крім соцмереж, відбувається те, що вже відбулося з e-mail, яку геть вбила хвиля спаму - нею тепер користуються тільки для офіційного листування і відновлення паролів. А колись же був засіб зв'язку. Мені здається, всі ці сервіси відмиратимуть значно швидше стаціонарних телефонів.

...з фейсбуку уже спостерігається відтік аудиторії. Неясно куди. Скажіть мені, куди ви відтікаєте, я з вами. Цензура вже перевершила радянські газети. Отож є відчуття загальної кризи інтернету, сподівання на який не справдилися. І поступове його згасання

Навіть з фейсбуку уже спостерігається відтік аудиторії. Неясно куди. Скажіть мені, куди ви відтікаєте, я з вами. Цензура вже перевершила радянські газети. Отож є відчуття загальної кризи інтернету, сподівання на який не справдилися. І поступове його згасання. Доступ до будь-якої інформації в один клік нічого не вирішив, лише об'єднав пласкоземельників у міжнародну потугу. І породив хунвейбінські практики.

Може, регрес до книжок і спілкування в кав'ярнях, а не в коментах - саме те, що нам треба. Треба спробувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі