Покликали-відкликали, аби не як у людей? Скандальна нова ініціатива ВР

Спікер парламенту пропонує запровадити інститут відкликання народних депутатів із ВР. Венеціанська комісія проти? Та невже?

Крокуємо назад до СРСР та традицій того часу. Спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що в Раді має існувати інститут відкликання народного депутата. Це дасть змогу народу, який його обрав, відкликати його назад. Також він вважає, що має бути більше підстав для позбавлення депутата повноважень. "Це абсолютно нормальна практика, яка існує в багатьох країнах світу", - вважає голова Верховної Ради.

У доповіді № 488/2008 "Про імперативний мандат та аналогічну практику" Венеціанської комісії ЄС практики імперативного мандату називаються несумісними з демократією в рамках ліберального та демократичного мислення

А може цей Стефанчук назвати такі країни? Окрім Північної Кореї, КНР, Куби та ще декількох таких самих "демократичних стран". Не може? А що ж так? У доповіді № 488/2008 "Про імперативний мандат та аналогічну практику" Венеціанської комісії ЄС практики імперативного мандату називаються несумісними з демократією в рамках ліберального та демократичного мислення. Це антидемократична практика. Але "прислуга" тяготіє до радянщини, популізму та брехні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі