Китай дав копняка Росії у літакобудуванні

Після запровадження санкції у Російській Федерації склалася вкрай напружена ситуація в авіабудуванні. Великі надії покладалися на спільний китайсько-російський проєкт, підписаний 10 років тому. Однак нині - все полетіло шкереберть?

Спроба Росії домовитися про співпрацю в авіапромі з Китаєм і створити спільними зусиллями перший з часів СРСР власний широкофюзеляжний літак закінчилася нічим, - повідомляє BBC.

Пекін остаточно виключив російських партнерів із проєкту далекомагістрального лайнера CR929, який почали розробляти 10 років тому і задумували як конкурента Boeing і Airbus. Меморандум про спільне створення літака Путін підписав під час візиту в Пекін у 2014 році. Але тепер Китай займається літаком самостійно, повідомляють джерела BBC у китайській авіабудівній корпорації COMAC.

...лайнер місткістю 280 пасажирів був представлений як винятково китайська розробка, хоча навіть абревіатура в його назві CR мала символізувати країни-учасниці проєкту (C - China; R - Russia). Тепер же R виключили з назви літака...

На авіасалоні Фарнборо, який стартував у понеділок 22 липня, лайнер місткістю 280 пасажирів був представлений як винятково китайська розробка, хоча навіть абревіатура в його назві CR мала символізувати країни-учасниці проєкту (C - China; R - Russia). Тепер же R виключили з назви літака, і COMAC просуває його як C929.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі