На Росії почали спалахувати "енергетичні" бунти. Карма?

Чим далі СВО, тим темніше стає на Росії. І замість допомогти власним громадянам - влада вирішує збільшити експорт електроенергії до Китаю. Як до цього поставляться мешканці країни-агресорки?

Крим, Дагестан, Краснодар, Кубань - південні регіони Росії потерпають без електропостачання. Місцеві жителі перекривають вулиці, записують відеозвернення до Путіна з уклінними проханнями дати нарешті світло. Виявляється, росіяни таки здатні на бунти? Щоправда, не проти війни в Україні та того, що сотні тисяч їхніх співгромадян позбавляються життя і здоров'я в чужій державі - вони прагнуть комфорту холодильників і кондиціонерів у себе вдома.

Цікава ситуація: ще недавно Z-пропагандисти кричали в ефірах їхнього телебачення про необхідність позбавити українців електрогенерації. Мовляв, тоді вони вийдуть на вулиці і зметуть фашистський київський режим. Натомість - на вулиці почали виходити мешканці Росії. Так, у Краснодарі люди однієї зі знеструмлених вулиць зібралися разом і благали владу почути їх, дати електрику, воду, дати їм життя. І влада почула: надіслала поліцію. Поліція частину протестувальників затримала. Та решта - все ж розходитись не стала, тож до них приїхав сам мер міста. Він пообіцяв стояти поряд з людьми, доки світло не з'явиться - і його таки дали. Але позаяк у мережі загалом більше струму не стало - це призвело до відімкнень на інших вулицях. От туди вже мер не доїхав.

Анапа, Ростов, Єйськ (той самий, де базуються російські винищувачі) - теж звикають до відімкнень. Що ж сталося? Звичайне перевантаження давно не ремонтованої, ще радянської мережі. Адже тепер Росія має забезпечувати струмом і нещодавно окуповані території. А ще - російська влада оголосила, що збільшує обсяг експорту електроенергії в Китай. Попри те, що свої Білгородську і Ростовську області забезпечити струмом - не може. Там тепер санітарна зона, на яку російська влада махнула рукою. І хоча місце пишуть слізні віршики про те, що вони теж - Росія, світліше їм від того не стає.

Схоже, у ворога з'явилася ще одна больова точка - електрогенерація. І у світлі цієї нової проблеми пересічні росіяни вже не хочуть ніякої СВО - вони просять миру і щоб усе було так, як раніше. Але раніше - треба було думати. Тепер усе в руках ЗСУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі